Zuid-Hollandse kampioenschappen 2012: Sjoerd kampioen kadetten

Sjoerd wint de Zuid Hollandse kampioenschappen!

Maar liefst 12 spelers van Steeds Hoger deden zaterdag 7 januari mee aan de Zuid Hollandse kampioenschappen voor de jeugd in Schiedam: 55 tafels, een grote, mooi opgeknapte zaal en een lekkere sfeer. Door iedereen is er hard gewerkt, maar de resultaten waren wisselend.

Helaas weet ik niet precies wat Nanette en Romy hebben gedaan.

Chantal speelde in een poule van 7 meisjes (welpen en pupillen, A en B samen). Ze werd 4de.

Tim werd plotseling ziek en moest naar huis. Beterschap, Tim!

In de troostronde verloren Sinan en Andy hun eerste wedstrijd en gingen er helaas dus in de eerste ronde uit. Pepijn en Mazyar speelden ook in de troostronde, maar gingen er in de tweede ronde uit.

Sander speelde sterk en – zoals altijd – met veel plezier en wist de halve finale van de troostronde te bereiken. Helaas hield het toen ook voor hem op.

Dylan, Charlie, Pieter en Sjoerd bereikten de hoofdronde. Helaas kwamen Dylan, Charlie en Pieter niet verder dan de eerste ronde. Pieter zag in vijf games met een uitslag 11-9 in de laatste game de kans op een nieuwe beker vervliegen.

Het mogelijke club-succes lag dus geheel en al in de handen van Sjoerd.

’s Ochtends stond hij niet altijd even goed te spelen, maar ’s middags tikte hij snel door naar de finale. Een aantal andere spelers en ouders van Steeds Hoger waren gebleven om hem aan te moedigen.

En die finale was super spannend. Sjoerd speelde tegen een sterk verdedigende jongen. Alle punten (!) werden door Sjoerd gemaakt. Zijn tegenstander wist met schuiven en veraf ballen met effect bijna elke bal terug op tafel te brengen. Vervangend coach Hans V. wist Sjoerd tot rust en geduld te manen. Truc was vooral om niet te snel te willen scoren en het goede moment af te wachten.

En dat deed Sjoerd. Met de uitslag 3-2, 5de game 11-9 werd Sjoerd kampioen. Van harte gefeliciteerd!

Jolande