Wutto Haags Open 2012

Op zaterdag 30 juni was het al in de ochtend behoorlijk druk op de weg richting Den Haag. Want uit het hele land kwamen er spelers naar de Wutto Haags Open. De verste deelnemer kwam uit Middelstum. Als je niet weet waar dat ligt, kijk dan maar even op je tomtom.

In de ochtend werden de C en B klasse gespeeld. De C klasse was voor de afdelingspelers en met 12 deelnemers toch druk bezet. Micha Vijlbrief wist zich nog te plaatsen voor de halve finale, maar kwam daar Mark Mulder tegen van Hbc die gewoon te sterk was. In de andere halve finale was er meer spanning tussen Eric Disseldorp en Francios de Leeuw beide van Nttc. Eric wist zich te plaatsen voor de finale. Maar ook daarin bleek Mark Mulder de beste afdelingspeler te zijn. In de B klasse waren er 10 deelnemers die deze klasse gebruikte om al lekker in te spelen voor de Open klasse ( WK klasse ) in de middag. In twee vijfkampen werd flink wat strijd geleverd. Maar uit eindelijk wisten de volgende spelers zich te plaatsen voor de halve finale’s John Scott,Harry Kruizenga,Reginald Kraaienbrink en Arnoud Meijer. En gezien hun ranking op de wereldranglijst mochten we toch spreken van een mooi toernooi in de B klasse. Reginald en John wisten de finale te halen, waarbij Reginald de B klasse naar zijn hand kon zetten.

Dan in de middag werd de open klasse gespeeld met maar liefst 21 deelnemers. Hier in deden niet alleen de topspelers van de B klasse mee, er kwamen nog een aantal spelers die zich alleen hadden opgegeven voor de A klasse. Dus dat beloofde alleen nog maar meer vuurwerk van de plankjes. Na de poule wedstrijden bleven er nog 8 spelers over die kans maakte op de titel. De kwartfinale’s waren als volgt Arnoud – Mark, Michel – John, Reginald – Jochem, Jeroen – Harry. Dit waren eigenlijk al mooie finale wedstrijden geweest. Maar de Wutto Haags Open was dus zo sterk bezet dat we hier pas mee in de kwartfinale’s waren en er nog een aantal Wuttotoppers gewoon achter bleven in de poule. De halve finale’s waren gelijk aan de halve finale van de B klasse. Maar er werd nu toch wel voor elk punt geknokt. Maar uit eindelijk wisten John Scott en Reginald Kraaijenbrink zich weer te plaatsen voor de finale. De eerste game ging met heel veel gemak naar Reginald. Zou hij dan net al vanochtend het toernooi winnen? In de tweede game liet John toch zien waarom hij zoveel gevoel heeft in ze rechterhand. Want hij stond wel heel makkelijk te spelen en wist er 1 – 1 van te maken. Dus de laatste game moest bepalen wie er de Wutto Haags Open 2012 won. Hoe makkelijk de eerste game naar Reginald ging, bleek hij het in de derde game steeds net de fout te maken. En John bleef zijn niveau van de tweede game vast houden en ging zelf nog beter spelen. Waardoor hij uit eindelijk terecht de finale wist te winnen en hij er met de titel van door ging.

Ronald