Westlandse kampioenschappen

COLLIN WESTLANDS KAMPIOEN 2012

Op Hemelvaartsdag waren bij de Salamanders in Wateringen weer de Westlandse Clubkampioenschappen. Veel verenigingen uit het Westland doen hier aan mee en omdat Collin (trainings)lid is van de Salamanders deed hij hier ook aan mee.

Na het vorige toernooi (de Open Zwijndrechtse Kampioenschappen) voor het eerst met zijn nieuwe materiaal (frame + rubbers) te hebben gespeeld (en in het hoofdtoernooi tot in de halve finale kwam), was hier de nieuwe test voor Collin.

Er waren 2 vierkampen en de winnaars zouden de finale spelen om de S. v.d. Valk Wisselbokaal. Collin zat in een poule met Elwin Huiden, Nynke Stam en Alex Oppeneer. Hij won alle drie de partijen, waarbij de partij tegen Elwin “The Wall” Huiden kantje boord was. Elwin stond (ondanks goed spel van Collin) met 2-0 voor, maar Collin kon de muur alsnog steentje voor steentje afbreken en trok de partij naar zich toe in 5en.

Arjan was de winnaar van de andere vierkamp en dus de tegenstander van Collin in de finale. Dit werd een hele goede en spannende finale met prachtige rallies en emoties. In de 5e game won Collin uiteindelijk met 11-8 en was de winnaar van het toernooi.

Door hun finaleplek mochten Arjan en Collin ook meedoen met het seniorentoernooi in de poule ‘1e klasse duo’. Ook hier lieten ze van zich spreken. Collin werd 2e in zijn poule en Arjan werd 1e in zijn poule en stonden in de halve finale wederom tegenover elkaar. Alhoewel Collin elke game een (flinke) voorsprong pakte, knokte Arjan zich steeds weer terug en verloor Collin deze revanchepartij uiteindelijk in vieren.

De derde test voor Collin staat al voor de deur: Trier.

Ed