Verslag team 2: op bezoek in en tegen Nijmegen

Vandaag moest team 2 uit tegen ATC Nijmegen 1. Dit betekende drie uur in de stromende regen in de auto: op zulke momenten zijn we toch blij dat tafeltennis een binnensport is. Iedereen verheugde zich op de wedstrijd: Nijmegen is een concurent voor plek 2 van de poule en we zouden een herhaling zien van de NKA-finale tussen Roel en Collin.

Bejamin begon de wedstrijd in de gezellig volle zaal tegen Roel Bogie (93%). Benjamin moest eerst even op stoom komen, maar stond toen al met 2maal 11-6 achter. In de 3e game was hij op stoom en maakte het Roel erg moeilijk (Roel heeft dit seizoen pas 2 games verloren). Toen Benjamin met heel scherp spel met 2-9 voor stond kon het eigenlijk niet meer mis gaan wat betreft de 3e game, maar opeens zakte Benjamin in en uiteindelijk won Roel alsnog de 3e game met 14-12. Collin moest als 2e speler tegen Jelco van Grunsven (53%). Collin verloor de 1e game met 11-7. Na de turbo weer gerepareerd te hebben won hij de volgende 3 games met 9-11, 8-11 en 11-13. In de wedstrijd viel op dat Jelco op momenten dat het tegenzat erg tegen zichzelf speelde. Wessel speelde tegen Youri van Dooren (50%). Van te voren hadden we Youri als de zwakste speler ingeschat, maar dit viel zwaar tegen. Youri speelde sterk (vooral zijn service en verder erg vast). Wessel speelde goed maar moest na 4 games (11-5, 11-6, 5-11 en 11-2) Youri feliciteren met zijn overwinning.

De dubbel Benjamin en Collin speelde zwak tegen Roel en Jelco en verloor kansloos in 3en (er stond zelfs een 11-1 op het scorebord). Tussenstand 3-1.

De 1e wedstrijd in de 2e ronde was tussen Benjamin en Jelco en werd een vlotte overwinning in 3en voor de zeer sterk spelende Benjamin. Jelco had geen antwoord op Benjamin zijn speelwijze. De wedstrijd tussen Wessel en Roel werd een overwining in 3en voor Roel, alhoewel Wessel het hem bij vlagen wel moeilijk maakte. Collin verloor in 4en (11-7, 9-11, 14-12 en 11-7) van Youri. Collin stond niet overtuigend achter de tafel. Jammer, want dit was een ingecalculeerde overwinning voor ons. Tussenstand 5-2 en weer zijn we afhankelijk van een goede 3e ronde.

Wessel begon deze 3e ronde tegen Jelco en won in 4en met overtuigend spel. Benjamin won van Youri in 4en, waarbij hij de 1e game met 11-6 verloor. Benjamin moest zijn spelletje gewoon blijven spelen, enkel in een wat snellere versnelling. Dit wierp zijn vruchten af. Toen kwam de wedstrijd tussen Collin en Roel en werd een… (ik had graag knaller op willen schrijven maar het was meer het tegenovergestelde). Collin stond niet overtuigend achter de tafel en het werd (met sporadisch wat mooie punten van Collin) een verliespartij in 3en (11-7, 11-5 en 11-8).

Einduitslag: 6-4. We hebben nu alle tegenstanders tegenover de tafel gehad. Voor de volgende ronde zullen we scherper moeten zijn en die belangrijke punten (die we nu hebben laten liggen) wel binnen moeten halen.

Ed