Verslag team 2, 8 oktober

Vandaag speelde team 2 een thuiswedstrijd tegen Stede Broec 1. En wederom, net zoals thuis tegen Hilversum, waren er op het wedstrijdformulier 44 van de 50 games ingevuld. Omdat Marius zijn batje kwijt was (als het goed is ligt het bij Taverzo), moest reserve Collin toch spelen.

Arjan begon de wedstrijd en speelde meteen een 5 -gamer tegen Dyllan Chavannes. Bij het inspelen van Stede Broec was al te zien dat dit een verdediger was en hij speelde met “anti” rubbers (ongeveer hetzelfde als lange noppen). Het gehele team had hier moeite mee. Doordat Arjan nog niet helemaal op scherp stond verloor hij in 5en. Collin speelde z’n eerste partij tegen Joey Smit. Collin won de eerste game met 11-9 maar verloor vervolgens de volgende drie games. De eerste partij van Jeremie tegen Jurre den Otter werd ook verloren in 4en.

De dubbel (Arjan en Collin) werd een spannende wedstrijd, maar helaas in 5en verloren (9-11/14-12/2-11/11-9 en 6-11). Vooral Collin moet opletten dat het hier een competitiewedstrijd betreft en niet een gezellig oefenpartijtje. Lachen is goed, maar het moet niet ten koste van de concentratie gaan.

Collin verloor de 1e partij in de 2e speelronde in 3en van Dyllan. Als Collin het woord verdediger of lange noppen hoort, dan blokkeert hij. Voor de volgende keer: je krijgt je eigen effect tegen een ‘anti’ rubber omgekeerd terug (en kijk ook uit voor ‘dode’ ballen). Als jezelf topspin slaat dan krijg je hem backspin terug etc. Hoe te bespelen: ligt natuurlijk een beetje aan de tegenstander, maar wissel topspin en contra af, ook hebben ze vaak last van het inschatten van korte en lange ballen. Je kan ook zijspin geven om en om. Sommige verdedigers kunnen heel goed aanvallen, dus speel de ballen laag in (Dyllan had vooral in de partij tegen Jeremie moeite met zijn eigen smash op het moment dat Jeremie de bal hoog inspeelde). Tussenstand 0-5 (dat hadden we nog niet eerder gezien), dus weer tijd voor het eindsprintje.

Arjan speelde zijn 2e partij tegen Jurre. Arjan speelde nu vlijmscherp en met hoge snelheid en won in 5en. Jeremie won zijn 2e partij tegen Joey ook in 5en met goed geconcentreerd spel. Tussenstand 2-5.

Collin begon zijn 3e partij tegen Jurre voortvarend: 1e game 11-1 en een boze Jurre. Helaas verloor Collin alsnog in 5en (met goed en scherp spel). Jeremie verloor zijn 3e partij ook in 5en van Dyllan (4e game 15-13). Hier was dus te zien dat Dyllan moeite had met zijn eigen aanval en continu zijn smashes over de tafel zag gaan. Arjan kon gelukkig de schade nog ietsje beperken door met zeer goed en scherp spel vrij gemakkelijk in 3en te winnen van Joey.

Eindstand 3-7. Over twee weken gaan we dit thuis tegen Hoonhorst rechtzetten.

Ed