Verslag NK-A / NK-B alle spelers

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN

Dit weekend stond in het teken van het NK voor B en A spelers. Op zaterdag kwamen de B spelers in actie. Alleen Nanette had zich afgemeld dus was er niemand van ons aanwezig Op zondag kwamen de A spelers in actie, zij waren er wel allemaal. En konden de spelers pieken op het juiste moment ?

De meisjes
Bij de junioren deed Romy een poging om in de tweede ronde te komen, maar helaas lukte dit niet In het dubbel liep het ook niet zo als verwacht dus was haar toernooi snel voorbij Bij de pupillen kwam Chantal achter de tafel, en ondanks een moeilijke poule. Had ze in het enkel best wel een paar kleine kansjes om door te komen. Maar het lukte Chantal niet om die kleine kansjes ook te pakken. En liet hier door telkens belangrijke punten liggen. In het dubbel was het een beetje het zelfde verhaal, dus ook hier kwam ze niet verder.

De jongens
Bij de kadetten hadden we drie deelnemers, Tim had vooraanvang van het toernooi op zich een kans om door zijn poule heen te komen. Maar als je nog een beetje in Italie zit met je gedachten dan “non è così se si vuole” of wel het loopt niet zo als je wilt. In het dubbelspel liet hij met Koen van Alebeek wel zien dat hij er stond. Alleen in de halve finale waren de tegenstanders een maatje te groot.

Benjamin trok zijn niveau van de laatste weken gewoon door. En hoe wel hij een sterke poule had, bleek hij in zijn laatste partij nog kansen te hebben om door te komen. Hoe wel hij het probeerde lukte het niet. In het dubbelspel bleek ook de eerste ronde het eindstation.

Sjoerd in zijn poule werd hij tweede, dus door naar de laatste 16. Hier in trof hij het met ze tegenstander, dus ook zonder te veel problemen naar de laatste 8. In de kwartfinale kwam hij tegen Bas. En opzich had Sjoerd het tactisch wel voor elkaar, om zijn tegenstander het lastig te maken. Maar dan moet je ook in de uitvoering je punten pakken. Dit deed hij te weinig. In het dubbel was Sjoerd weer eens samen met zijn vaste dubbelpartner Lennart Slaats weer een lekker op dreef. In de eerste ronde weinig problemen, in de halve finale werd het als tweede geplaatste dubbel verslagen. Dus stonden Sjoerd en Lennart weer eens in de finale. Maar van een echte finale was geen sprake, omdat ze alle twee te lief waren voor hun tegenstanders.

Bij de pupillen was Arjan net op tijd in vorm om iets moois te laten zien vandaag. In zijn poule won hij van de nummer 1 van Nederland. En hierdoor kwam hij aan een mooie kant van het schema, maar belangrijker hij bleef ook goed spelen zo goed zelfs dat hij in de finale terecht kwam. En hier in stond weer die zelfde nummer 1 van Nederland weer. Arjan hield het lang vol en in de vijfde game was het zeer spannend, tot er op een gegeven moment iemand zich met de wedstrijd ging bemoeien. Wie was deze meneer? Dat bleek later de hoofdscheidsrechter, alleen was dit niet te zien want zijn scheidsrechterspak had hij thuisgelaten. Door het bemoeien van deze meneer, want die gaf de tegenstander van Arjan een waarschuwing ( wat wel terecht was ) was Arjan van slag en kon in de laatse paar punten het niet meer bolwerken.

Bij de welpen was Collin onze troef. In zijn poule kwam hij niet echt in de problemen, dus na zijn poule zat hij gelijk in de halve finale. Hierin stond er een tegenstander die een muur aan het opbouwen was. Want elke bal werd terug gespeeld. Maar af en toe vond Collin toch nog een gaatje in deze muur om de partij na zeer hard werken te kunnen winnen. En hierdoor kwam ook hij in de finale. In de finale bleek ook Collin in de eerste twee game’s net te aardig voor zijn tegenstander. In de derde game was hij brutaler en pakte zo deze game en zat weer in de wedstrijd. In de vierde game was er een punt waarna afloop nog over gesproken werd, was die bal nu wel of niet raak, daar waren de meningen oververdeeld. Heel even was Collin van slag, maar stond weer op en begon te knokken voor elk punt. Zodat hij er bijna nog een vijfde game er uitsleepte. Dit lukte net niet. In het dubbelspel was zijn tegenstander in de finale van het enkel zijn partner. En ze lieten samen zien dat je geen grote finale’s hoef te spelen om te kunnen winnen. Want het werd een zeer degelijke finale waarbij de zege niet echt in gevaar kwam.

Wat zijn nu de resultaten van onze spelers?
Romy enkel poule, dubbel 1e ronde
Chantal enkel poule, dubbel 1e ronde
Tim enkel poule, dubbel halve finale
Benjamin enkel poule, dubbel 1e ronde
Sjoerd enkel laatste 8, dubbel 2e
Arjan enkel 2e, dubbel halve finale
Collin enkel 2e, dubbel 1e en NEDERLANDS KAMPIOEN

Ronald