Verslag junioren team 1 tegen Stiphout

Team 1 ging met chauffeuse Christine Oudot en gelegenheidscoach Janine Huiden helemaal naar Stiphout, een klein kerkdorp waar in het bos een mooie accommodatie ligt.

In de zaal van Stiphout staan mooie rode omheiningen (wel wat fel, maar ook heel degelijk) en 6 wedstrijdtafels in een grote ruimte. We worden hartelijk ontvangen en krijgen nog wat uitleg over de historie van de zaal. Tim begint tegen de kopman Björn Pluijm en doet dat erg stroef. Hij is erg ontevreden over zijn spel. Op vrijdagavond ging het erg goed tegen de senioren en nu vindt hij dat het niet goed gaat. Maar Tim je moet even omschakelen van het seniorenspel (veel spin) naar de jeugd (minder spin, meer snelheid en misschien meer druk). Dus speelt Tim fantastische games en wat minder geslaagde games en komt hij zichzelf tegen in de vijfde game. Want daar stokt aanvankelijk weer het spel en komt Björn met 10-5 voor. Tim speelt een onmogelijke fh snelle spin over de backhand en die blijkt raak te gaan. En er komen nog een paar mooie spinballen, ook raak. Op 9-10 neemt Björn een time-out en kan Tim weer in kansen geloven. Hij blijft rustig en blokt professioneel over de hele tafel en jawel sleept onverwacht de partij binnen met 12.-10. Het is 0-1.

Vervolgens speelt Benjamin Oudot tegen Bram Bakker (linkshandige speler) en bedenkt Benjamin dat hij vandaag eens zijn beste spel heeft meegenomen. Met mooie blokballen maakt hij het leven van Bram erg zuur. Benjamin weet uit alle standen overal nog ballen te halen en zijn goede plaatswerk levert hem een degelijke 3-0 overwinning op. Voor Benjamin is dat een verdubbeling van zijn score, want tot dan toe had hij nog maar één wedstrijd gewonnen. Het is dus 0-2.

Vervolgens speelt Arjan tegen Peter Mol die nog niets heeft gewonnen. Maar Arjan speelt stroef, beweegt slecht en laat Peter op 2-0 komen. Gelukkig keert hij toch het tij door beter te gaan spelen en dan staat er weer een vijfde game op het bord. Dan is Arjan wat minder slordig en sleept hij de partij binnen. En nu is het dus 0-3.

Het dubbel met Tim en Benjamin verrast vervolgens de tegenstanders door hen eenvoudig met 3-1 te verslaan en dit is bijzonder omdat dit dubbel de laatste twee jaar niets heeft gewonnen, maar nu een sterk links/rechts dubbel wel verslaat. Het is 0-4.

Daarna speelt Tim tegen Bram en daar speelt hij ballen die helaas niet op film staan, maar die bijna te mooi zijn. Het is duidelijk dat Tim los is en zijn topspinballen lopen supergoed. Tuurlijk gaat er wel eens wat fout, maar als hij een scherpe korte fh-service van Bram met een aanvallende slag ontvangt waardoor de bal op het net huppelt en vervolgens op tafel landt, weet de tegenstander dat het gebeurd is. Met goed spel haalt Tim deze partij dus binnen. Al weer 0-5.

Dan moet Arjan tegen de sterkste speler en hij begint scherp. Maar aan het eind van de game laat hij het toch liggen en sleept Björn de game binnen. Arjan gaat beter bewegen en wint de volgende games. Björn kan echter toch weer terug komen en het komt weer aan op de vijfde game. Daarin laat Arjan zijn veerkracht zien en gaat hij gemotiveerd naar de winst. Het is 0-6 en de winst is binnen.

Vervolgens speelt Benjamin tegen Peter en Benjamin is zoals gezegd op zijn best in Brabant. Hij speelt goed en blijft rustig plaatsen en weet weer schijnbaar eenvoudig in drie games de winst te pakken. Een geweldige prestatie, en een mooie opsteker voor Benjamin. Het is zelfs 0-7.

Arjan speelt de laatste wedstrijd tegen Bram en speelt sterk en gemotiveerd. Een klein dipje brengt hem nog even onnodig in de problemen, maar hij wint eenvoudig met 3-0. Er mag overigens wel gezegd worden dat team 1 heel veel sorryballen in de wedstrijd heeft gehad, maar ook de tegenstander had het nodige mee, alleen wisten onze spelers goed te reageren op netballen. Als je in Japan of China speelt is een netbal een enorm nadeel, want die wordt altijd snel ingeslagen (je weet namelijk dat een netbal geen spin en geen snelheid meer heeft, dus weet je eigenlijk ook wat je kunt doen, als je snel bent). En ook Arjan speelt nog even de bal van de dag: op de scherpe service van Bram legt Arjan de bal langs het net rollend over de tafel. En dus is het 0-8.

Daarna speelt Tim een geweldige wedstrijd tegen Peter. Hij speelt ook weer een paar geweldige ballen die echt gefilmd hadden moeten: een bal van Peter op de rand spint Tim gewoon in (amazing ball). Lange rallies met spin, het gaat allemaal geweldig en Tim wint met 3-0 (als ik het mij nog goed herinner).

En dan staat het dus al 9-0.

Benjamin mag in de laatste wedstrijd tegen de sterkste speler van Stiphout die voor de wedstrijd begon op 73% stond. En Benjamin speelt de wedstrijd van zijn leven. Hij legt de bal geplaatst neer, hij blokt overal naar toe, hij speelt af en toe topspin. Björn heeft er geen antwoord op. En dan staat Benjamin gewoon 2-0 voor, maar hij gaat gewoon door met zijn goede spel en haalt de onmogelijkste ballen of ze nu in het midden komen of ver uit zijn bereik in de backhand, hij haalt elke bal. Benjamin haalt inderdaad een fantastische hattrick en verveelvoudigd zijn winst. We gaan naar huis met een 0-10 winst op zak.

Janine