Verslag 58. Internationale Stadtmeisterschaft Trier

In het weekend na hemelvaarstdag is er altijd een zeer goed,leuk en sterk bezet toernooi in Trier. Dit jaar waren we weer aanwezig. met een kleine maar toch sterke selectie.

Op vrijdag vertrokken we op ons gemak naar Trier, en omdat Sjoerd er een week eerder al met school geweest was. Zou hij ons de stad laten zien. Maar toen we in Trier aan kwamen bij ons hotel, wist Sjoerd wel heel goed de weg, want het was het zelfde hotel waar hij een week eerder was.Na een rondleiding door de binnenstad vonden we de pizzahut, waar we nog wat gingen eten. Zaterdag begon het toernooi met de kadetten en al onze 5 spelers ( Sjoerd,Edwin,Arjan,Collin en Elwin ) kwamen in actie Na de poule bleken ze ook allemaa in het hoofdtoernooi te zitten, dus het toernooi begon goed. Sjoerd bleek het langste mee te kunnen met alle kadetten en kwam zelfs op het podium. In het dubbelspel bleek hij samen met Edwin voor iedereen te sterk dus liet hij weer zien dat hij toch echt een dubbelspecialist is.

In de middag waren kwamen de welpen in actie ( Collin en Elwin ) ook zij haalde het hoofdtoernooi. Maar dat was natuurlijk pas het begin want ze bleven maar winnen. tot de halve finale want toen verloor Elwin zijn wedstrijd. Maar Collin won de andere halve finale dus stond hij in de finale. Hierin bleek de tegenstander eerst Elwin had verslagen ook nog net een klein beetje te sterk voor Collin. Al hoewel hij dicht bij kwam. In het dubbelspel waren onze welpen ook zeer goed bezig. En kwamen ook uiteindelijk in de finale terecht.

Op zondag waren er nog twee klasse’s als eerste kwamen de junioren in actie. ook hier aan deden ze alle vijf mee. alleen Elwin lukte het niet om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Maar de rest liet door zeer goed spel toch sterke tegenstanders achter in de poule en konden zich zelf gaan meten met de beste spelers van het toernooi. In elke ronde raakte we een speler kwijt. Maar wel weer iemand die het podium haalde.

En dan het pupillen toernooi. ( Collin,Elwin en Arjan ) waren nog lang niet moe en uitgespeeld dus gingen ze er nog een keer voor staan. Want ook na hun poule waren ze allemaal in de hoofdronde. En Hierna werd er hard gewerkt om zover mogelijk te komen. Arjan kwam in de finale, alleen was zijn tegenstander daar gewoon te snel voor hem. Collin en Elwin kwamen in de eerste ronde een tegenstander van formaat tegen en konden er niet met de winst van door gaan. In het dubbelspel waren Arjan en Collin zeer goed bezig en kwamen in de halve finale net te kort om nog een wedstrijd meer te mogen spelen Maar na zo’n 14 wedstrijden in twee dagen waren ze toch wel moe.

Er is door iedereen goed gespeeld en in elk toernooi hebben we onze spelers zo hard gewerkt dat ze op het podium mochten.

Wat waren de resultaten? Sjoerd 3e enkel kadetten, 3e enkel junioren 1e dubbel kadetten
Edwin 1e dubbel kadetten
Arjan 2e enkel pupillen, 3e dubbel pupillen
Collin 2e enkel welpen, 2e dubbel welpen, 3e dubbel pupillen
Elwin 3e enkel welpen, 2e dubbel welpen

Ronald