Toernooi Antwerpen

Zondag gingen Pieter en Sjoerd naar Antwerpen voor een A-toernooi. Dit is een goede opwerking naar de competitie toe, want de Belgische competitie waar Sjoerd in speelt, begint ook komende zaterdag.

Eerst Pieter. Pieter had zich ingeschreven bij de jongens kadetten. Daar waren er niet zo veel van, er waren er vier. Maar dat betekende toch weer drie wedstrijden van een goed niveau. Een Pieter verraste me. Van een schuchtere schuif spelende jongen is hij een in korte tijd een agressieve smasher geworden. Hij speelde open en vrij en was voor niemand bang. Dat bleek ook uit de resultaten want hij speelde ze allemaal van tafel. Dus eerste bij de kadetten en een mooie medaille verdiend. In de middag was hij ingeschreven bij de senioren heren c4-c6. Een ook daar deed hij het niet slecht. Hij verloor ze allemaal, ook tegen twee lastige verdedigers, maar liet een goede indruk achter. Ik verwacht niet dat hij moeite heeft om zich in landelijk C staande te houden.

Pieter in Antwerpen

Daarna Sjoerd. Sjoerd had een beetje pech, want hij ’s morgens bij de heren c0/c2 in een driemanspoule ingedeeld samen met Arjan Huiden. Verder meldde Arjan zich ’s morgens af, want hij was nog moe van Nijmegen. Dus Sjoerd was gelijk door en speelde maar 1 wedstrijd tegen een oude rot. Die had erg veel moeite met het korte en snelle spel van Sjoerd en Sjoerd zette hem relatief makkelijk opzij. Maar dan komt het erop aan. De volgende ronde (halve finale) was tegen een c2 speler, ook een oude rot. En de paar bekende fouten van Sjoerd kwamen direct naar boven. Onderschatting, slordigheid, willen afmaken als dat niet kan etcetera, leidden tot een visuele ramp en dito uitslag. Hopelijk is dit voor hem een goede les voor het begin van de competitie. ’s Middags speelde hij in het b4-b6 toernooi. En dat zijn toch weer snellere spelers. Maar tegen goede tegenstanders is Sjoerd op zijn best. Sjoerd is gegroeid en heeft nu een groter bereik. Verder is zijn backhand harder en sneller geworden en ook zijn services complex en verrassend. Leuk en spannend om naar te kijken. Tegen een B6 speler verloor hij met 11-9 in de vijfde set. Tegen een B4-speler een goede wedstrijd, maar toch eraf met 3-1. Inmidddels heeft hij ook een fanclub van jongelui van de club Antwerpen, die kwamen kijken en aanmoedigen. Ik heb er vertrouwen in dat zijn niveau in de competitie weer gaat stijgen en dat hij een waardevolle speler voor Antwerpen wordt.

Sjoerd en fanclub in Antwerpen

Verder waren Elwin en Arjan ook aanwezig. Elwin drong door tot de finale bij de pupillen. Maar daar werd hij relatief hard op zijn plaats gezet door Laurens de Vos, de nummer 1 van Belgie. Maar toch een mooie zilveren medaille en aantal goede wedstrijden. Bovendien is hij mentaal weer sterker geworden, hij veerde goed op bij tegenslag. s middags konden ze bij de senioren geen potten breken, Arjan en Elwin allebei derde, maar ze werden niet van tafel gespeeld.

Elwin in Antwerpen

André