Team 2 Team 2 met invaller naar een minimaal verlies

Vandaag moest team 2 uit tegen de meiden van Wanzl/Belcrum 1 in Breda. Doordat Wessel zich ziek had afgemeld had het team een invaller nodig. Gelukkig speelde team 3 in de buurt (nou ja, zo’n 40 km afstand) en waren al om 11 uur begonnen, zodat Charlie alsnog om vier uur naar binnen kwam rennen om direct te gaan spelen.

Maar eerst terug naar het begin. Na de autorit, waarbij op de A20 een reiger het nodig vond om de auto van achter naar voren (incl. vooruit bij 100 km per uur) onder te schijten, kwamen we aan in een gezellige, maar wat lage zaal. Na het ombouwen van de zaal om drie uur, bleef er in de lengte ook wat weinig ruimte over.

Maar goed, Collin begon de wedstrijd tegen Alice Vos (2 uit 6) en een bekende van Collin van Papendal. Hij won de wedstrijd in 4en, maar Alice gaf goed tegenstand. Benjamin begon tegen verdedigster Vera van Boheemen (4 uit 6) en zij traint ook op Papendal. Benjamin kreeg geen vat op het spel van Vera en verloor vrij kansloos in 3en. Omdat Charlie nog niet was gearriveerd werd eerst de dubbel gespeeld: Collin en Benjamin tegen Alice en Renske. Ze verloren in 4en maar zaten er dichtbij (15-13/14-12/5-11 en 13-11). Onder andere een gebrek aan concentratie deed de dubbel de das om.

Charlie was er en kon, na even met Collin te hebben ingespeeld, aan de bak tegen Renske de Wijs (1 uit 6). Ze hadden beiden voor een deel hetzelfde speltype en Charlie kon goed meekomen Uiteindelijk verloor hij in 4en maar behaalde elke game toch minimaal 7 punten. Tussenstand 3-1.

In de 2e speelronde moest Collin tegen Vera. In Landelijk B had Collin al een keer van haar gewonnen (en daarna van meer verdedigers) en wist weer precies hoe hij haar moest aanpakken: een winst in 3en was het resultaat en vele omgevallen hekjes. Charlie moest vervolgens tegen Alice en verloor vrij kansloos in 3en. Benjamin tegen Renske werd de eerste 5 gamer van de middag. Het werd een zware strijd maar uiteindelijk trok Benjamin aan het langste eind. Tussenstand 4-3 en nog alle kans.

Charlie tegen Vera werd een zeer spannende wedstrijd. Charlie vind het leuk om tegen dit soort spelers te spelen en won de 1e game met 10-12. Heel belangrijk was dat Charlie zijn geduld probeerde te bewaren om bij de juiste bal toe te slaan. De winst ging om en om naar elkaar maar in de 5e game was de koek op voor Charlie en verloor hij alsnog. Collin won, welliswaar met moeite, in 4en van Renske en Benjamin verloor in 4en van Alice.

Einduitslag 6-4, maar toch nog een gedeelde 1e plek (met 3 anderen), ondanks dat er twee (van de drie) competitie-wedstrijden met een invaller werd gespeeld.

De volgende wedstrijd is pas weer op 9 maart thuis tegen Papendrecht 1.

Ed