Sjoerd in Belgie bij AFP Antwerpen

Sjoerd speelde op zaterdag mee in het eerste team (de A-ploeg). Dat team komt uit in de 2e nationale, op deze manier kan hij wennen en laten zien wat hij kan. De tegenstanders was de ctt Tiege, de nummer twee van de competitie. Sjoerd mocht in zijn tweede wedstrijd tegen Herve Delporte een voormalige A 19 van Belgie. ( speelde vorig seizoen nog in Duitsland 2e bundesliga ) En hoe wel Sjoerd in drie games verloor pakte hij elke game toch nog genoeg punten om na afloop te kunnen zeggen, ik heb wel lekker gespeeld. Met zijn eigen team ( team 2 ) staan ze na 10 ronde’s op een gedeelde vierde plaats. Dus wie weet krijg hij dit seizoen nog wel vaker een kans om te laten zien wat hij eigenlijk kan.

Ronald

IMPRESSIES VAN SJOERD BIJ AFP ANTWERPEN

Sjoerd speelt de laatste tijd sterk in de competitie van Belgie. Hij had in het begin een moeilijke start door diverse oorzaken. Hij staat opgesteld bij het tweede senioren team van AFP Antwerpen, de B-ploeg, die speelt in de landelijke competitie. De landelijke competitie omvat geheel Vlaanderen. Een van de uitdagingen was dat de Provinciale Competitie van Antwerpen het aantal teams in de hoogste provinciale competitie gehalveerd heeft. Hierdoor zijn er veel goede spelers uit die provincie overgegaan naar de landelijke klasse. Verder trof hij vooral in het begin veel sterkere tegenstanders dan vorig jaar, die bovendien soms sterker waren dan hun klassement aangaf.

Maar toen kwam het voordeel dat hij bij een grote en ervaren club in Belgie zit. Na een aantal wedstrijden in de B-ploeg werd hij voor één wedstrijd een klasse lager geplaatst in de C-ploeg. Dat kan in Belgie, als er aan een aantal strikte voorwaarden voldaan wordt. Prompt won hij al zijn eigen wedstrijden en dat zijn er vier op een avond.

Daarna heeft hij zijn stijgende lijn weer doorgetrokken bij de B-ploeg in de landelijke klasse. In de drie teamwedstrijden daarna heeft hij 2, 4 en 3 eigen wedstrijden gewonnen en zit hij weer op zijn verwachte niveau en prestaties. Dat heeft hij gedaan door soms zeer lastig en slim spel op tafel te leggen. Soms is dit moeilijk grijpbaar voor ervaren spelers, omdat ze er dan niet meer komen met alleen power-tafeltennis.

Afgelopen weekend kwam de beloning, hij mocht meedoen met de A-ploeg. De verwachtingen waren laag, want de tegenstanders stonden erg hoog en waren erg sterk. Toch heeft hij kennis kunnen maken met het tempo en de kracht die nodig is om weer een stap hoger te komen. Hij speelde niet slecht met goede retourballen en soms slimme services. Maar het niveau verschil was te groot om tot gamewinst te komen. Een paar keer zat hij er wel dicht tegenaan.

André