Senioren Wibats/Steeds Hoger vechten zij aan zij om de Haagse prijs

Gisteren is de Ooievaarsbokaal 2012 van start gegaan met de wedstrijd Wibats/Steeds Hoger tegen VVV. Vally heeft veel moeite moeten doen om 15 spelers te vinden voor deze wedstrijd die zo vroeg in het nieuwe jaar (en in de kerstvakantie) gepland stond, maar het is hem gelukt, waarvoor nogmaals mijn dank. Bij ons ontbrak er een speler uit team 1 van Steeds Hoger, maar dat heb ik kunnen opvangen door 2 spelers door te schuiven en zelf in team 4 te gaan spelen (voor de zekerheid had ik mijn spullen meegenomen). Zo konden alle teams compleet aantreden.

Een kort overzicht van de gespeelde wedstrijden:

Wibats/Steeds Hoger 1 – VVV 1: 9-1. Vally wist voor VVV de eer te redden door Ron met 3-0 te kloppen. Stefan maakte het zowel Ron (11-8 in de 5e) als Ton (12-10 in de 5e, na 2 gemiste matchpoints) erg lastig, maar een overwinning zat er niet in. Simon slaagde er helaas niet in om een game te winnen, terwijl Albert, die eigenlijk in team 2 zou spelen, alle partijen knap met 3-0 in zijn voordeel besliste.

Wibats/Steeds Hoger 2 – VVV 2: 9-1. Dezelfde uitslag als op tafel 1, maar het was een stuk spannender, gezien de 5 partijen die pas in de 5e game werden beslist. Daarvan wist alleen Ronald er één voor VVV te winnen door in de beslissende game tegen Jorick een 9-6 achterstand om te buigen in een 11-9 overwinning. Erik en Jorick wonnen allebei met 3-2 van Jaap en dat deed Lam ook tegen Jacques. Ook in het dubbelspel trokken vader Erik en zoon Jorick in de 5e game aan het langste eind.

Wibats/Steeds Hoger 3 – VVV 3: 4-6. De eerste wedstrijd van Hans tegen Peter was gelijk erg spannend. Peter pakte het punt voor VVV door de 5e game met 13-11 te winnen. Hans slaagde er echter wel in om Ad en Jan in 3 games te kloppen. De in de competitie vrijwel onverslaanbare Leo won van Peter en Jan, maar hij redde het niet tegen Ad. Henk wist geen overwinning te behalen, maar tegen Jan moest hij pas na 5 games buigen. Het belangrijke dubbelspel werd in het voordeel van VVV beslist.

Wibats/Steeds Hoger 4 – VVV 4: 5-5. In dit team nam ik de plaats in van Lam, die 2 teams hoger verrassend ongeslagen bleef. Mijn eerste wedstrijd tegen Ymke was een thriller. In de 5e game kwam ik met 9-5 achter, maar na enkele foutjes van Ymke won ik nog met 12-10. Ook van Nicole, de andere dame, wist ik te winnen, maar tegen Rob werd het een 3-0 nederlaag. Rob won met zijn harde smashes ook van Patrick en Luc. Nicole won knap van Patrick, terwijl Ymke Luc met 3-2 klopte. Luc en ik wisten als gelegenheidsdubbel nog een punt te scoren.

Wibats/Steeds Hoger 5 – VVV 5: 2-8. Een dag voor de wedstrijd heb ik ons 5e klasse team door een 6e/7e klasse team kunnen vervangen en daarvan maakte VVV goed gebruik. Alleen Bert slaagde erin om voor Wibats 2 partijen te winnen, waarvan tegen Wim slechts met 3-2. Geza bleef voor VVV ongeslagen en Peter verloor alleen met 3-0 van Bert. Cock en Theo, die in de competitie 7e klasse duo hebben gespeeld, kwamen op dit niveau nog iets tekort, maar een nuttige ervaring is het zeker geweest.

Bij elkaar opgeteld leverde dit een 29-21 overwinning op voor de combinatie van Wibats en Steeds Hoger. Daarmee pakte VVV 9 punten meer dan de zware nederlaag van vorig jaar, maar door de grote uitslagen op tafel 1 en 2 zat een overwinning er niet in. Voor Wibats en Steeds Hoger was het een geslaagd begin van deze cyclus en voor de spelers een prima gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. De avond verliep in een uitstekende sfeer en er werd fel om de punten gestreden, want de laatste wedstrijd (op tafel 4) was pas afgelopen tegen twaalf uur.

De volgende wedstrijden staan op maandag 9 januari (tegen Salamanders) en op dinsdag 17 januari (tegen Pingwins) op het programma. Uiteraard hopen we dan weer op gezellige en spannende avonden tegen de 2 verenigingen die in de afgelopen jaren beslag hebben gelegd op de Ooievaarsbokaal.

Quirijn Stempher