Play-off van team 1 op 9 april bij Elan

De eerste wedstrijd in de play offs werd gespeeld bij Elan in Baarn. Met een lekker zonnetje kwamen we daar rond 13.45 uur aan. De wedstrijd begon pas om 15.00 uur dus de spelers konden nog even genieten van de zon. Bij aanvang van de wedstrijd was het al lekker druk bij Elan, genoeg publiek dat kwam kijken naar een spannende middag. En de fijnproevers konden vanaf het begin gelijk genieten van toptafeltennis.

In de eerste wedstrijd pakte Stephan gelijk de winst door Quinten van Dissel in vier game’s te verslaan. Elan kwam terug doordat Tim de Graaf van Romy won. dus 1 – 1, Joel had Frank van der Wurff gelijk goed onder druk en pakte zo de winst in de partij dus 1 – 2 voor ons. Het dubbelspel liep niet zo als verwacht en zo trok Elan de stand weer terecht gelijk.

Daarna stonden de twee beste spelers van de poule tegen over elkaar. Tim de graaf en Stephan Tromer. In een wedstrijd die bijna 40 minuten duurde werden de volle vijf game’s gebruikt om te kijken wie van de twee nu de beste was. En na 117 punten werd het 16 – 14 in de vijfde game. Alleen moest Stephan wel Tim feliciteren met deze overwinning. dus 3 – 2 voor Elan.

Hierna kwam Joel weer in actie met als doel zijn team in de race te houden. En zo weer de druk bij Elan neer te leggen. In een spannende wedstrijd werden er 3 game’s gespeeld met elke keer de zelfde uitslag 11-9, 11-9, 11-9, Maar ook Joel moest zijn tegenstander feliciteren. 4 – 2 We haddende volgende twee wedstrijden nodig om als team er weer te staan. dus 6 – 2 Stephan liet zien dat hij zijn team nog steeds in de race wilde houden door het derde punt van de dag binnen te slaan. De uitslag werd voor ons gevoel net even iets te groot want we verloren 7 – 3. Volgende week spelen we thuis en het team zal er weer alles aan doen, om dan nog een keer te stunten.

Na de wedstrijd bleven we nog even zitten en werd het een goede derde helft. Door twee teams die tijdens de wedstrijd met elkaar de strijd aan gaan, maar na afloop gewoon met elkaar kunnen genieten van een hapje en een drankje en van de zon die er nog was.
Ronald