Ooievaarsbokaal: Wibats/Steeds Hoger verslaat Pingwins, maar loopt bokaal mis

Gisteren werd de laatste wedstrijd in het kader van de Ooievaarsbokaal gespeeld. Wibats en Steeds Hoger namen het op tegen Pingwins. De teams van de Zuidlarenstraat hadden op 3 januari met 29-21 van VVV gewonnen, maar verloren op 9 januari na een spannende wedstrijd met 24-26 van Salamanders. De opdracht voor Pingwins was dus om minstens 27 punten te halen om voor de vijfde keer beslag te leggen op de bokaal.

Een kort verslag van de gespeelde wedstrijden:

Wibats/Steeds Hoger 1 – Pingwins 1: 6-4. De mannen van Steeds Hoger kwamen beter voor de dag dan tegen Salamanders. Het was echter een zwaarbevochten overwinning, want 5 partijen werden pas na 5 games beslist en telkens trokken de thuisspelers daarbij aan het langste eind. Arthur wist Panco en Bayraa met 11-9 in de 5e game te kloppen en ook Ton had tegen Panco 5 games nodig, maar tegen Bayraa had hij aan 3 games genoeg. Ron won ook (met 3-2) van Bayraa, maar daar bleef het bij voor hem. Alexandre was de grote man bij Pingwins, want hij bleef ongeslagen en verspeelde in 3 partijen slechts 1 game. Het belangrijke dubbel werd door Arthur en Ton met 3-2 gewonnen van Panco en Bayraa.

Wibats/Steeds Hoger 2 – Pingwins 2: 6-4. Ook een spannende wedstrijd, want niemand bleef ongeslagen en ook niemand bleef zonder zege. Slechts 1 partij was al na 3 games beslist, maar ook die overwinning van Erik tegen de voor Pingwins debuterende Joachim kwam niet eenvoudig tot stand: 15-13, 11-7, 16-14. De langste game van de avond kwam ook op naam van Erik, maar ditmaal verloor hij met 18-16 in de 5e game van Denny. Jorick won wel van Denny, maar daar zag het in de eerste 2 games niet naar uit, want die won Denny met 11-2 en 11-3. Jorick wist de 3e game met 14-12 in zijn voordeel te beslissen en trok daarna de partij met 3-2 naar zich toe. Lam onderscheidde zich opnieuw met zeges op Denny en Marc, die op zijn beurt wist te winnen van Erik en zijn zoon Jorick. Vader en zoon wonnen echter wel het dubbel.

Wibats/Steeds Hoger 3 – Pingwins 3: 6-4. Dezelfde uitslag als op tafel 1 en 2, maar deze kwam heel anders tot stand. Van Steeds Hoger bleven Hans en Leo allebei op knappe wijze ongeslagen in het enkelspel, waarbij Hans wel 5 games nodig had tegen Carlos. Leo hoefde alleen tegen Yan Biu een game af te staan. Rob speelde voor het eerst mee in dit team en bleef nog met lege handen staan, maar tegen Carlos en Yuen Fat wist hij toch een 5e game af te dwingen. Het dubbel kende een verrassende uitslag, want de 2 heren die in het enkel ongeslagen bleven, gingen na een 2-0 voorsprong toch nog ten onder tegen de heren van Pingwins.

Wibats/Steeds Hoger 4 – Pingwins 4: 5-5. Beide teams hadden een dame opgesteld en het onderlinge duel werd door Janneke van Pingwins met 3-1 gewonnen van Jolanda van Wibats. Jolanda slaagde er bijna in om van de sterke Clemens te winnen, maar de 5e game eindigde met 13-11 in het voordeel van Clemens. Jolanda wist Mark wel te kloppen met 3-1. Clemens won ook van Chris en Hans, maar Hans had toch een goede avond, want hij versloeg zowel Mark als Janneke. Chris wist in het enkelspel alleen tegen Janneke een punt te scoren. Wel won hij samen met Hans overtuigend het dubbelspel van Janneke en Clemens.

Wibats/Steeds Hoger 5 – Pingwins 5: 5-5. Ook hier een gelijkspel, maar dit was de enige wedstrijd waarbij geen enkele 5e game nodig was. De ervaren Dick deed het prima door 3 punten te pakken voor Pingwins. Voor Wibats slaagden zowel Hans als Cock erin om van Arnold en Glenn te winnen. Voor Theo was het niveau aan de hoge kant en voor hem bleef het bij winst van de 1e game tegen Arnold. Het 5e punt voor Wibats werd behaald in het dubbelspel.

Gezien de uitslagen was het ditmaal prima gelukt om teams op te stellen die goed tegen elkaar waren opgewassen. Doordat Wibats en Steeds Hoger op de eerste 3 tafels net aan de goede kant van de score bleven, werd de eindstand 28-22. Salamanders slaagde er dit jaar dus als enige van de uitgenodigde verenigingen in om met een (krappe) overwinning naar huis te gaan en is daarmee voor de derde keer de winnaar van de Ooievaarsbokaal. Van harte gefeliciteerd hiermee! Volgend jaar is er de kans om Pingwins te evenaren, dat de eerste vier keer beslag op de bokaal wist te leggen.

Graag wil ik alle 15 spelers bedanken die naar ons toe wilden komen voor deze spannende en gezellige avonden. Ook wil ik de mensen van Steeds Hoger/TSB bedanken voor hun bereidheid om samen met Wibats de strijd aan te gaan. We hebben elkaar een stuk beter leren kennen en dat lijkt me een prima basis voor verdere samenwerking in de toekomst.

Ik hoop dat we deze traditie in de komende jaren kunnen blijven voortzetten en dat we dan ook weer op jullie deelname kunnen rekenen.

Quirijn Stempher