Nieuws uit Georgië, deel 3

Dinsdag

Vandaag stond er weer veel op het programmma. In de ochtend werd er eerst getraind. Rond 12.30 uur werd de training onderbroken want ergens anders in de school was ook een belangrijke sportvrouw bezig met haar training. En Nina kon regelen dat we daar even mochten kijken. Deze sportvrouw gaat straks naar de Londen 2012. Na haar eerst bezig gezien te hebben, kregen we daarna uitleg van haar over haar sport. En natuurlijk mochten we het ook proberen. Maar niemand leek op een echte Robin Hood. Want opeens stonden Chantal, Pieter en Sjoerd geen balletje terug te slaan, maar pijlen af te schieten met als een echte boogschutter.

In de middag ging de hele groep naar de dierentuin. En ik had gister al gezien dat daar niet alleen dieren waren maar ook andere dingen. Hier hebben ze ook af en toe aan mee gedaan. Rond half vijf waren we weer terug in de zaal. Nu was de training in de grote zaal. En was het behoorlijk druk. Er waren zelfs mensen van de Georgische bond om te kijken. En na afloop hebben we er ook mee gesproken. En voor de avond werden er al weer wat plannen gemaakt door de kinderen onderling. Want zoals ik het als laatste begreep gaan ze vanavond nog na het eten allemaal naar Resi om nog wat te doen.

Voor morgen staan er weer een aantal dingen op het programma. Waaronder in de avond een verjaardag van een van spelers. Dus dat belooft wel weer een groot feest.

Donderdag
Na overleg met Lali en Frans en ook hoe onze spelers zich al thuis voelde hier zo.ben ik zelf op dinsdagavond in de nachttrein naar Batumi gegaan met David. We konden daar een dag overnachten in het Sheraton hotel ( 5 sterren). Op woensdagochtend kwamen we aan. En ondanks dat het regent blijkt ook Batumi een mooie stad. De groep traint in de ochtend weer bij Nino en in de middag wordt er een bezoek aan een kerk gebracht. In de avond is er nog een verjaardag. Waarbij ze het wel naar hun zin hebben, alleen met de stoelendans op muziek die ze niet verstaan zijn ze als eerste af.

Donderdag ik ben zelf nog even in Batumi en ga die ochtend naar Surami waar de groep is om een toernooi te spelen tegen. De pers is aanwezig om hier over te schrijven en een aantal foto’s te maken. Ook hoor ik dat er mensen waren die er goede video’s van hebben gemaakt. Pieter won zijn eerste internationale toernooi Na wat vertraging ( de buschauffeur stopt om ergens wat te gaan eten )komen we de groep tegen en vertrekken samen naar Tbilisi. Op de terugweg in de bus blijkt hoe goed de groep met elkaar omgaat. Chantal,Pieter en Sjoerd zinnen Nederlandse liedjes. En Sjoerd doet zelfs mee als er een Georgische liedje wordt gezongen. Hij blijkt ook al aardig Georgiaans te spreken en zij blijken opeens ook al een beetje Nederlands te praten. Sjoerd heeft nog een zeer leuke maar ook zeer goede uitspraak in het Engels tegen aantal: Tomorrow its already the last day, its go really fast this week.

Vrijdag
De gastgezinnen hebben gevraagd of ze de hele dag iets kunnen doen met hun gasten. Dus wordt het programma aangepast en is er rond 17.00 uur nog een afsluitend toernooi. Want Chantal,Pieter en Sjoerd gaan samen met hun gastgezinnen karten. En op deze manier kunnen we toch weer terug kijken op een zeer geslaagde week. Waarbij aan het begin van de week de vader van nica tijdens de lunch nog een toost uitbracht dat deze kinderen binnen een week echte vrienden mochten worden. En dit is ook gebeurt Want hoe snel deze twee groepen uit verschillende landen een gezellige leuke groep werd. is echt zeer leuk om mee te maken. En om die band tussen hun te houden en te versterken hebben we de agenda’s naast elkaar neergelegd en zo kwamen we er snel achter dat we in de eerste week van juli weer naar schiphol gaan. En niet om weer naar Georgie te gaan. Maar om onze vrienden uit Georgie van het vliegveld op te halen. En hun week te laten beleven die ze niet snel zullen vergeten Nu is het bij alle gastgezinnen afscheid nemen en rond 3.00 uur zien we elkaar weer op het vliegveld om rond 5.00 uur weer terug te keren

Ronald