Nederlandse kampioenschappen Senioren B, C en D

Dit weekend stond in het teken van een paar toernooien, zo was een groepje actief bij het euro toernooi ( zie verslag verder op de site ). En onze ” Senioren ” gingen we naar Panningen voor het NK.

Op zaterdag waren de D en C spelers aan de beurt.

Het enkelspel
voor Collin en Nolan stond het toernooi in het teken van eens kijken hoe ver ze zijn. En beiden speelden goed en hadden gewoon kansen om in het enkel de poule door te komen. Maar dit lukte dit jaar nog net niet, volgend jaar leggen we de lat hoger voor deze twee talentjes. We gingen er wel van uit dat Tim, Max en Arjan door de poule heen zouden komen, maar alleen Tim wist dit voor elkaar te krijgen en zelfs de tweede ronde te halen. Maar ook voor hen geldt dat we volgend jaar de lat hoger leggen.
In het dubbelspel werden er goede wedstrijden gespeeld en ook hier kwamen Tim ( samen met Rick Bierhuis ) en Max ( samen met Frank van der Wurff ) door de poule heen. Waarbij Max en Frank zo lekker samen speelden dat ze ronde na ronde door gingen. In de halve finale leek het bijna mis te gaan, maar na een 2 – 0 achterstand wisten ze zich toch nog terug te knokken in de wedstrijd en deze zelfs te winnen. In de Finale liep het weer zoals ze gewend waren. En haalden zo de dubbeltitel binnen in de D klasse. In de C klasse was Angelique van de partij, want het zou voor haar een feestdag worden. Eerst samen met haar zus lieten ze geen tegenstand toe. Dus was ook terecht de dubbeltitel voor hen. In het enkelspel, bleek zoals verwacht Angelique de topfavoriet. En als je die status ook kan waar maken dan heb je eigenlijk maar als enige recht op de titel Nederlands Kampioen Dames C.

Op zondag was er het NK voor de B spelers.
Romy en Sjoerd hadden zich hier al voor geplaatst en samen met Angelique die een dag eerder ook een plek had gehaald om mee te mogen doen, waren er dus 3 spelers aanwezig.

Enkelspel
Romy speelde af en toe goed, maar door te weinig nachtrust liep haar toernooi een beetje in de soep. Angelique bleek niet in de vorm van gisteren te zijn. En hoewel ze goed speelde was de scherpte er net niet en hiermee kwam ze in het enkel ook niet door de poule heen.

Sjoerd kwam binnen en toen werd er gevraagd wat doe jij hier, doe je mee ? En dat hadden ze beter niet kunnen vragen want Sjoerd heeft vandaag laten zien waarom hij er was en mee deed. In zijn poule speelde hij alle wedstrijden in vijven. Waarbij hij tegen Steffen Greup ( ere divisie speler ) op een 2 – 1 voorsprong stond, en kansen had. Met zijn twee overwinningen had hij kans om door te gaan naar de vervolgronde, maar op onderling resultaat ( 11 – 9 in de vijfde game verloren ) werd hij 3e in zijn poule.

Dubbelspel
Sjoerd liet in het dubbelspel weer zijn specialiteit zien. Samen met Soren de Witte werkten ze hard en wonnen het eerste dubbel van Stellan Smid en Laurens van Raadshoven. En in het tweede dubbelspel stonden twee ere divisie spelers tegen over hen, waarbij ze in een vijfde game pas te kort kwamen.
Romy en Nadia speelde in een poule tegen Angelique met haar partner. Hiermee was het toernooi na de poule voor Romy voorbij. Angelique haalde wel de hoofdronde. Alleen ging ik al naar huis toe op dat moment, dus weet ik niet hoe ver ze is gekomen.

Maar gezien het spel van onze ” Senioren ” en de resultaten mogen we terug kijken om een goed weekend in Panningen.

Ronald