Junioren team 2

TEAM 2 VERLIEST MAAR SPEELT EEN GOEDE WEDSTRIJD

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de nummer één ZTTC 1 uit Zaandam op het programma. Omdat de wedstrijd al om 11.00 uur stond gepland, gingen we (ouderwets) om 9 uur op pad. Welliswaar met enige tegenzin, want de vorige keer was gebleken dat het team uit Zaandam vrij onsportief bezig was (en vooral Collin was hier zo van onder de indruk dat hij alles verloor).

Toen wij aankwamen, konden we in een lege zaal inspelen (de tegenstander was pas iets voor 11 uur present). Toen we hoorden dat de beheerder tussendoor weg was dachten we ’tja, gaat dat wel goed komen?’. Om 11 uur precies begon Marius de wedstrijd tegen verdediger Jorn Nick Konijn (82%). Na een eerste game die nog niet goed liep (11-4), kwam Marius sterk terug (7-11/3-11), maar verloor net aan in 5en (14-12 en 11-9). Collin begon tegen Max Brienen (41%) en won (na verlies van de eerste game met 11-9) met goed aanvallend spel (2-11/9-11 en 6-11). Jeremie verloor in 3-en van hun feitelijk beste speler Martijn Sas (75%), maar bood goed tegenstand.

De dubbel (Collin/Jeremie) verloor in 3en van Martijn/Max. In de 2e speelronde verloor Marius in 4en van Max, verloor Jeremie in 4en van Jorn Nick en (het wordt wat eentonig) verloor Collin in 3en van Martijn. Ondanks de verliespartijen was er sprake van goed (en bij vlagen uitstekend)tafeltennis (maar ja, ZTTC 1 wordt niet voor niets kampioen).

In de 3e speelronde waren we, ondanks de grote achterstand, nog steeds gemotiveerd en nu kwamen de ‘krakers’. Jeremie verloor zijn laatste partij in 3en van Max, maar niet zonder slag of stoot (11-5/15-13 en 11-9).

Vervolgens moest Marius aantreden tegen Martijn en daar zagen we Marius zijn beste wedstrijd spelen in de Landelijk B. De eerste game won Marius met 10-12 (en de eerste erge ziektes vlogen al door de zaal). De 2e game en 3e game gingen verloren, na soms fabelhaftig spel, met 11-5 en 11-7. De 4e game won Marius met 9-11 en moest de tafel het ontgelden en vlogen de vrolijke ziektes ook wederom door de zaal. Ook werd de gehele tijd ‘randje’ gegild, maar m.i. is een ‘randje’ een bal die weg stuitert van de zijkant van tafel en niet een zeer diep geplaatste bal. De gekalmeerde tegenstander ging toen een paar versnellingen (nog) beter spelen, maar Marius ging in dezelfde versnelling mee en won de 5e game met 9-11 (zielige tafel).

Goed, tegenstander afgevoerd naar de kantine, en Collin kon beginnen aan zijn laatste partij tegen verdediger Jorn Nick. Collin heeft zo’n goede vooruitgang geboekt in het bestrijden van verdedigers, dat onderhand de verdedigers in Nederland zich zorgen moeten gaan maken. Collin speelde weer geduldig prachtige bolspinnen, dode ballen en tussendoor geplaatste versnellingen. Hij won de eerste games met 9-11 en 10-12. In de volgende twee games kreeg de tegenstander iets meer vat op Collin zijn spel en verloor Collin deze met 11-9 en 13-11. In de laatste game sloeg Collin toe en won met 6-11.

Ondanks het verlies met 7-3 hebben we (niettegenstaande ons voorgevoel) toch kunnen genieten van bij vlagen schitterend tafeltennis.

Ed