International Youth Cup 2013 Hasselt

Met pinksteren stond voor de 21e maal de IYC op het programma, of wel beter bekend als HASSELT Dit jaar zouden we eigenlijk met een kleine delegatie gaan, want we hadden maar 3 teams Emma, Chantal, Pieter, Sander, Sinan en Pepijn, Wouter en Dylan. Maar door onze goede contacten konden we dinsdagavond nog een team extra inschrijven dit waren Angelique, Debbie en Charlie.

Op vrijdag gingen we door de regen met een aantal auto’s richting Hasselt om daar lekker met een tentje op de camping te verblijven. Oke het gras was behoorlijk nat, maar opzich hebben we toch redelijk mooi weer gehad tot maandag, dus daar zullen we ook dit jaar niet over klagen.

Hoe ging het met het team toernooi?
Emma en Chantal waren na drie dagen wel moe, want ze hadden elke team wedstrijd alles gegeven. Hiermee haalde ze aan het einde een mooie 4e plaats Net naast het podium, maar toch vonden ze dat ze lekker hadden gespeeld.

Het team Pieter,Sander en Sinan. Daarbij liep het af en toe net niet, waardoor ze te ver wegzakte in het klassement. Maar zoals elk team blijven zij natuurlijk elke keer werken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. En uiteindelijk moesten ze zich tevreden stellen met een 15e plaats.

Onze meiden samen met Charlie bij de jongens kadetten elite, moesten op de eerste dag nog even opgang komen, en daar door vielen ze net buiten de boot om een zeer goed klassement te spelen. Op dag twee en dag drie waren ze op toeren, en wonnen elke teamwedstrijd, behalve de laatste werd net aan verloren, waar door ze toch op een mooie 12 plaats kwamen.

En dan ons super trio: Wouter, Pepijn en Dylan. Want dit team stond op de eerste dag wel aardig te spelen en kwamen zodoende uit op een 1e plaats in de poule. Op de tweede dag, hebben ze echt als team alles gegeven, en zodoende konden de coach ( Dennis ) en de ouders genieten van inzet, strijd en zeer goed tafeltennis. Zo goed zelf dat er zeer sterke tegenstanders werden verslagen en ze gewoon brutaal in de halve finale stonden. Op de derde dag liep het niet zo bij het team, maar ook de tegenstanders waren ook net te sterk, dus vielen ze helaas buiten de prijzen en werden 4e Maar ze mogen zeker tevreden zijn over het team toernooi.

Het Enkel toernooi.
Daarin heeft iedereen lekker gespeeld en lieten een aantal toch zien dat ze zeer hard vooruit zijn gegaan Want wat te denken van Dylan die vorig jaar bekend werd onder de naam prutser van Hasselt, Liet al in het team toernooi goede dingen zien Maar in het enkel ging hij er gewoon mee door. Hij gaat er nu een boek overschrijven met de titel van Prutser naar Kampioen. Als het boek volgend jaar uitkomt dan is Dylan gewoon een kampioen

Maar het beste resultaat kwam op naam van Angelique in de meisjes kadetten klasse Elite, liet ze zien dat ze zeker tot de Elite behoort Want ook op dit internationale toernooi wist ze weer een podiumplek binnen te halen ( 3e plaats )

Verder deden er ook nog spelers mee van Steeds Hoger / TSB zoals Max Koopman, Jan Ilsenbroekx en Arjan Huiden, ook zij hebben er hard voor gewerkt en goede overwiningen geboekt.

Voor de rest willen we weer alle spelers en ouders die mee gegaan zijn bedanken voor een zeer geslaagd en gezellig pinksterweekend. En voor de zeer fanatiekelingen onder ons die nu nog niet moe zijn: 7, 8 en 9 juni 2014 is er de 22e IYC

Ronald