Collin en Elwin in de Hogarije open

In het eerste weekend van het nieuwe jaar stond de Hongaarse open voor mini cadets op het programma. Op donderdag vlogen we al vanuit Eindhoven naar Boedapest toe. Vrijdag begon het team toernooi met poule wedstrijden. Elwin en Collin zaten met Tsjechie A, CS Pristavu ( Roemenie ) en Dynamo Minsk ( Wit Rusland ) De eerste wedstrijd werd verrassend gewonnen van het sterke geachte Tsjechie’s team. Ook de Roemenen werden op de zelfde manier verslagen. Dus stond in de laatste ronde Dynamo Minsk als tegenstander op het programma. Waarbij winst voor een van de twee teams belangrijk was . Want op die manier werd je poule winnaar. Ook in deze wedstrijden was het dubbel een zeer belanrijk punt, want toen die binnen gehaald was. Stonden we op een mooie 2 – 1 voorsprong. In de laatste twee wedstrijden zouden we dan nog een kans hebben op de winst. Collin speelde tegen Rukliatsou. En Collin liet zien wat hij kon en mede door zijn ervaring op internationale toernooien, liet hij een niveau zien waar hij zijn tegenstander flink onder druk mee zetten, en in een wedstrijd op een zeer hoog niveau hij er stond om zijn team naar de overwinning te spelen. Al moet ook gezegd worden dat mede door het goede spel van de tegenstander. Deze wedstrijd opeens door een hoop toeschouwers bekeken werd, en die hebben gezien dat Collin deze zware partij naar zich toe trok. En zo zijn team de winst gaf.

Na de loting stond er nog een avondwedstrijd op het programma. Rond 19.00 uur was Niedersachsen de tegenstander, Collin wist al te vertellen dat dit twee sterkte spelers waren, En dat ze Collin kende dat klopte ook, want de coach ging in haar boekje kijken hoe ze tegen hem moesten spelen. Dus zou het van onze andere troef moeten komen in die wedstrijd. Elwin begon tegen Nils Schulze, en in het begin leek ons plan te werken, tot aan het einde van de eerste game had Elwin er met goed tacktisch spel kansen om deze belangrijke game te pakken. Maar door een twee kleine foutjes aan het einde van de game ging Nils er toch nog met de game van door. In de tweede game, en derde game kwam er een mooi steekspel van tacktiek van de coach’s op tafel.Waarbij Elwin wat hij ook deed, elke keer er weer een antwoord werd gevonden op zijn spel. En hierdoor ging de winst in de eerste partij naar de Duitsers toe. Collin moest tegen Cedric Meissner. Dit was ook een goede wedstrijd, waarbij Collin niet aan de winst kon komen.Ook in het dubbelspel bleek dat Niedersachsen beter was en hier door werd verloren met 3 – 0 van een team, dat een 2e plaats in het team toernooi haalde. En ons team mocht zeer tevreden zijn met een 9e plaats in een veld van 42 teams.

Op zaterdag en zondag was er het enkel toernooi. De poule’s waren al zeer sterk te noemen, want zowel Collin als Elwin moesten aan het einde van de poule wedstrijden genoegen nemen met een plaats in het troost toernooi. En dat was een kleine domper na een zeer goed teamtoernooi. En gezien het spel en sommige spelers die wel in het hoofdtabel zaten hadden zich wel recht op een plaats in het hoofdtabel. Maar op zondag stonden ze er gewoon weer alle twee om er nog alles uit te halen wat er in zat. Collin liet met zijn spel zien dat hij er echt wel bij hoort, alleen lukt het nog soms niet om dit langer vol te houden, en hierdoor kwam er al na de eerste ronde een einde aan zijn toernooi. Elwin bleek elke dag beter en beter te gaan spelen. En kwam haalde op die manier nog de laatste 8 van het troosttoernooi. In de middag zijn we nog naar de finale gaan kijken tussen Cedric Meissner en Filip Radovic die gewonnen werd door Filip Radovic. Tijdens het toernooi hebben we wel al mogen genieten van een zeer groot talent. Hij is nu nog onbekend, maar een naam om in de komende tijd rekening me te houden is een duitse welp Kay Stumper, want wat liet hij al zien dat hij echt kan tafeltennissen.

Ronald