Angelique en Collin speelden in Zweden met de NTTB

Nee, wij zijn niet als club naar Zweden, maar Angelique en Collin waren met de NTTB mee om daar mee te doen met het ITTF Hopes toernooi. En ze hebben kansen genoeg om te laten zien wat ze kunnen, want ze hebben veel gespeeld.

Collin kon in de kadetten klasse gezien de setstanden wel mee komen, maar kon alleen van Saphy uit Luxemburg twee games pakken. Dus moest hij doorspelen in de troostronde. Daar kwam hij in de eerste ronden Vincent Picard tegen deze speler ( nummer 5 van de mini champs ) was te sterk voor Collin. Dus zijn kadetten toernooi zat er op. Maar niks aan de hand, want zijn volgende toernooi stond al weer op het punt van beginnnen. Bij de ITTF Hopes haalt Collin zijn eerste winst partij in Zweden binnen. Alleen kan je afvragen wat hij in de 3e game staat te doen. Want die verliest hij met 11 – 0 Ook zijn tweede wedstrijd wordt gewonnen. Alleen de laatste wedstrijd in de poule tegen Dendan uit Egypte moet hij de tegenstander feliciteren. Maar toch door naar de laatste 16 bij de ITTF Hopes. In de eerste ronde komt hij weer Vincent Picard tegen, en ook nu lukt het Collin niet om van hem te winnen.

Ze derde toernooi in twee dagen is het Safir toernooi onder 14. Zijn eerste ronde weet hij nog te winnen, maar dan staat er een Zweed tegen over Collin die er echt zin in had. Want in drie games is het voorbij.

Dan onze tweede international in Zweden: Angelique.
Bij de kadetten, zit ze in een zware poule, maar dat komt door een beleid van de …. Dus daar zeggen we verder niks over. Op onderling resultaat wordt Angelique derde en moet dus ook naar het troosttoernooi. Hoe verging het haar verder. Na vier ronde’s staat ze nog te spelen, maar de vierde ronde was ook gelijk de finale van het troosttoernooi. En deze weet ze winnend af te sluiten. Maar degene die gelijk in de poule stond met Angelique de Poolse Lalak weet zelfs de halve finale te halen. Dus had er mogelijk iets mooiers in gezeten voor haar.

Dan het tweede toernooi waarin ze actief is, is het meisjes toernooi onder 16. Hierin weet ze de tweede ronde te halen. In het derde toernooi meisjes onder 18 haalt ze zelfs de 3e ronde. En is ze de beste Nederlandse, want ook de Nederlandse junioren wist in dit toernooi geen derde ronde te halen.

Maar na zoveel wedstrijden achter elkaar zullen onze twee topspelers wel moe zijn. Ze hebben nog een dagje om lekker uit te rusten in Zweden, want ze vliegen maandag pas weer terug.

Ronald