Zuid Hollandse Kampioenschappen

sjoerd_kampioen_zuid_holland_2015

In het weekend was er de ZHK in Schiedam.

Op zaterdag was de jeugd aan de beurt.

Omdat iedereen door speelde na de poule, kon iedereen wel veel wedstrijdjes spelen maar waren we aan het einde van de dag wel het overzicht kwijt wie nu waar was geëindigd.

Dus toch een zo goed mogelijk overzicht.

Pieter 10e bij de junioren. ( hoogste plaats, maar ook als eerste klaar met spelen )

Dylan,Andy,Jie Ren  en Charlie in de troostronde, en zonder een prijs

Wel met een prijs in de troostronde

Chantal,Sander,Quico en Thomas

 

Op zondag waren de senioren actief. Namens HTTV-070 waren dit Micha en Sjoerd.

Micha verloor in de kwartfinale in de D-klasse troostronde van een 3e divisie speler.

Sjoerd begon weer moeizaam in ze enkel partij en keek in de eerste wedstrijd tegen een 0 – 2 achterstand aan, toen hij pas opgang kwam. Maar toen hij op stoom raakte pakte hij ze wedstrijd toch nog, en ook de volgende wedstrijden werden gewonnen. Ondanks dat Sjoerd moeizaam om gang kwam behaalde hij alsnog een 1e plek in z’n poule. In de kwartfinale mocht hij het opnemen tegen Tim Knop. Sjoerd liet een actief en geconcentreerd spel zien en won deze partij met 3-0. In de halve finale kwam hij Joost van Santen tegen en wederom liet hij z’n vorm zien en won deze ook met 3-0.

Sjoerd kwam zo goed op stoom, dat hij zelfs in de finale van de hoogste klasse stond. Hij moest hier in tegen Nermin Smajic, de nummer 22 van Nederland. Maar ook hij kwam in vijven te kort tegen Sjoerd.

Dus is Sjoerd de beste speler van het toernooi of wel ZUID HOLLANDS Kampioen. Sjoerd heeft een topprestatie geleverd en hier mogen we namens httv-070 zeer tevreden mee zijn.

Ronald en Micha