Zoersel
Zoersel

EN HOE GAAT HET MET ONZE NEDERBELGEN?

Dit seizoen spelen Sjoerd en Collin voor TTC Zoersel A in de 2e Nationale Herencompetitie in België (vergelijking: tussen de Nederlandse 2e en 1e divisie in). Het was Collin zijn debuut omdat hij de vorige week niet mee kon spelen. Hij was met de NTTB in Duitsland.

In de heel gezellige thuiszaal werden ze enthousiast aangemoedigd in hun wedstrijd tegen het Waalse TTC Manage A. En het was heel spannend. Ondank het feit dat Zoersel bijna de gehele wedstrijd steeds wat voorlag was uiteindelijk 7-7 de tussenstand (alle 4 de spelers spelen 4 enkelwedstrijden) en moesten de laatste 2 wedstrijden de beslissing brengen.

Maar terug naar het begin. Collin (een B6-speler) begon tegen de een B2-speler en wist op zijn Collins er een 5 gamer uit te persen (na eerst met 0-2 achter te hebben gestaan). Helaas verloor hij de 5e game (na een 3-0 voorsprong). Sjoerd begon, zoals vaker, wat stroef en verloor zijn 1e wedstrijd met 1-3. Hierna won de warm geworden Sjoerd zijn volgende 2 wedstrijden. Collin won 1 wedstrijd van een B4-speler en verloor de andere 2 wedstrijden van B4-spelesr. Helaas de laatste wedstrijd in 5en, na 3 matchpoints te hebben gehad.

De andere twee spelers van het team Jorne Bickx (B4 en ploegkapitein) en Werner Bickx (B6) speelden zeer gedreven en waarbij Jorne er tot de tussenstand van 7-7 er drie had gewonnen en Werner 1.

Jorne won ook zijn laatste wedstrijd (3-1) en nu was de tussenstand 8-7. Sjoerd was toen nog bezig met de laatste wedstrijd. Hij begon tegen de B2-speler met een 7-11 verlies, maar wist daarna 2 games makkelijk te winnen (met 11-4 en 11-5). De 4e games was bloedstollend maar uiteindelijk trok Sjoerd aan het langste eind (12-10). De overwinning was binnen: 9-7.

Het was nog lang ‘onrustig’ in Zoersel. Na een heerlijke maaltijd te hebben genoten vertrokken de Nederbelgen weer richting Nederland, waar Sjoerd de volgende dag in Deventer de halve finale van de senioren B-meerkampen moet spelen.

Ed