Zoersel op bezoek

Zaterdagmiddag kwam er een groep spelers uit Zoersel ( Belgie ) om het in een vriendenmatch op te nemen tegen ons. Even rond 13.00 kwam Werner met zijn ploeg binnen. Er waren drie teams die het tegen elkaar opnamen. Op de eerste tafel stonden in de eerste wedstrijd gelijk de twee topspelers tegenover elkaar oftewel Jorne tegen Sjoerd. Deze wedstrijd werd gewonnen door Jorne dus Zoersel op een 1- 0 voorsprong. Maar op de overige twee tafels werden de punten wel binnengehaald. Maar Pieter liet zien hoe je gewoon een vriendenmatch speelt. Want het leek wel op een demonstratie de wedstrijd tussen Fran en Pieter. Na een aantal wedstrijd werd langzaam duidelijk dat we voor de tweede keer in de zeven jaar dat we dit nu al doen, gingen winnen Dit kwam eigenlijk doordat Sander, Dylan en Quico de punten pakten.

Na afloop van de wedstrijden werd de stand opgemaakt, maar nog niet verteld. Want zoals gebruikelijk was er ook weer voor een maaltijd gezorgd. Dit keer waren het de ouders die lieten zien wat ze konden.En dat bleek wel heel veel, want dankzij de inzet van Claudia, Maria, Jolande, Janine, Tineke, Andre, Hans, Wilco en Ronald vd B Kon iedereen even lekker bijkomen en bij praten tijdens een zeer lekkere maaltijd en een drankje. Tijdens het eten werd ook de uitslag duidelijk en wilde Zoersel een alles-of-niets wedstrijd om toch nog te kunnen winnen. Nadat we eerst blij waren met onze overwinning gingen we toch in op dit voorstel in.

En zowel Jorne als Sjoerd gingen weer achter de tafel staan, om nog een keer te laten zien wat ze kunnen Aan de kant waren de overige spelers zelf supporters geworden, en bij elk punt was er een hoop kabaal En voor de tweede keer die dag liet Jorne zien dat hij het nog steeds kan, en hoewel Sjoerd beter speelde dan in de eerste wedstrijd, was het toch Zoersel dat won.

Zo rond 19.30 uur gingen de de meesten naar huis toe, en hebben we weer met zijn allen een gezellige dag van gemaakt. Volgend jaar gaan we naar Zoersel toe, kijken of we dan weer de achterstand iets kleiner kunnen maken.

Ronald