Wenduine toernooi is een goede voorbereiding

Op donderdag avond kwamen we aan bij sporthal Haneveld in de Haan, nabij Wenduine. Om daar onze tenten neer te zetten en nog om even nog een balletje te slaan.

Na een eerste rustige nacht begon het toernooi op vrijdag met de jeugdklassen. Er werd gespeeld in poules. Dus er waren er weer een paar bij die hun eerste wedstrijd van het seizoen niet konden winnen. Maar in een poule systeem heb je meer kansen. Pieter, Arjan en Sjoerd bleven steken in de poule. Tim haalde nog een tussenronde. Romy haalde de halve finale en een derde plek aan het einde. En Collin haalde de finale. In de ochtend won hij nog wel van zijn tegenstander. Maar in de finale had zijn tegenstander meer grip op Collin en kon zodoende er met de hoofdrpijs van door gaan. Maar Collin toch een tweede plaats.

In de avond werd er nog een dubbel toernooi gespeeld met achterstand. Romy en Stephan konden er wel lol van inzien en speelden gewoon leuk mee. Sjoerd en Tim hadden wat meer moeite om te begrijpen dat dit een toernooi is waar het niet zo serieus aan toe gaat. Zij gingen eigenlijk ten onder in de poule omdat ze de wedstrijden te serieus namen.

Op zaterdag had Romy een vrije dag. Dus kon ze iedereen als coach bijstaan. Iedereen deed goed zijn best en liet ook zien dat elke wedstrijd beter ging dan die ervoor. Dit was een goede dag in voorbereiding op een nieuw seizoen. Stephan liet zien dat hij zeker geen 4e klasser meer is ( zoals sommige mensen denken ). Maar hij stond daar zeker als iemand met een goed senioren niveau. In de klasse C speciaal, waar je toch, als je het het vergelijkt, 3e divisie spelers tegenkomt bleek hij in staat om de halve finale te halen.

Op de zondag waren er voor de deelnemers die nog niet naar huis waren gegaan nog de krenten in de pap. Lekker je wedstrijden spelen tegen tegenstanders die eigenlijk net beter zijn en je dus kan optrekken aan dat niveau.

Sjoerd kwam in zijn eerste toernooi in de tweede ronde Jochem de Hoop tegen. Dit is in Nederland een ex-eredivisie speler die nu nog steeds 1e divisie speelt. In de wedstrijd kreeg Sjoerd kansen op een game, maar kon op de belangrijkste punten net niet doordrukken.

In de wedstrijd erna kreeg Stephan ook Jochem tegenover zich. En na een slechte eerste game van Stephan liet hij toch ook weer een keer zien dat hij over een paar jaar toch ook zeker thuis hoort op dat niveau.

Tim speelde zijn eerste wedstrijd niet doordat de tegenstander er niet op tijd was. En wat opviel is dat ook Tim een jaar ouder is geworden. Want hij zat zo goed op te letten dat hij een wedstrijd zag die hij eigenlijk zelf had moeten spelen. Dus besloot hij naar de scheidsrechter te gaan en daar bleek dat Tim gelijk had. Dus door goed op te letten kon hij een teleurstelling voorkomen.

Romy had na haar rustdag kansen genoeg om ook voor een stunt te zorgen, door in de dames A klasse een wedstrijd te winnen. Maar het was en is nog steeds jammer dat Romy het af en toe, als het net even tegen zit, te makkelijk de strijd staakt terwijl ze juist dan zou moeten doorknokken.

Maar over de drie dagen dat ik de spelers in actie heb gezien, ben ik op zich wel tevreden en kunnen we in de komende 3 weken voordat de competitie begint nog even op een aantal kleine punten doortrainen die mij tijdens het toernooi opvielen als aandachtspunten om aan te werken.

Ronald