Weekend 19/20 november

EERSTE PLAATS VOOR SINAN BIJ TOERNOOI AVANTI.

Ondanks de dichte mist speelde Zondag 20 november 2011 Sinan, Sander, Pepijn en Dylan een toernooi bij Avantie. We verzamelde om 09:30 uur en om 10:15 uur begonnen de wedstrijden. Eerst speelde de jongens alle vier in een verschillende poule”s. Daar won iedereen diverse wedstrijdjes en werd er goed gespeeld. Pepijn en Sinan wonnen alle wedstrijden in hun poule en Dylan en Sander verloren er beide 2 maar ze kwamen alle vier door in de sterkere poule na de pauze.

Dylan en Pepijn zaten in de zelfde poule en Sander en Sinan ook. Sinan speelde vandaag super en won dan ook al zijn partijen en werd eerste, toppie gedaan !!!! Sander speelde goede partijen maar het lukte vandaag net niet. Dylan en Pepijn wonnen beide 2 partijen en moesten onderling uit maken wie er derde en vierde werd. Dylan won uiteindelijk de partij maar hij heeft het niet cadeau gekregen. Goed gespeeld mannen , volgende keer slepen we er nog meer eerste prijzen uit !!!!

Sinan wint Avanti toernooi


COMPETITIE

Er waren vandaag weer uit en thuiswedstrijden Team 3 en team 5 speelde thuis, de overige teams trokken er weer op uit om het de tegenstanders lastig te maken Of dat gelukt is dat kan je lezen in de verslagen van de teams.

Bij team 3 was er een klein probleempje in deze moderne tijd. Want omdat de treinen tussen Schiedam en Rijswijk niet reden Had Nanette dus een probleem om te komen, en hoe lost Nanette dat dan op ? Door optijd ons te waarschuwen zodat we wat voor haar konden regelen. Tot nu toe zag het er goed uit. Alleen Nanette is nog jong en dus modern en stuurt een smsje. Waarbij ze er vanuit gaat dat oudere mensen ook zo modern zijn dat ze elke minuut op hun telefoon kijken. Maar het woord zegt het al telefoon. Dus de volgende keer zal ze ons bellen. Maar ze was er wel

Team 5 had er thuis echt zin in en zijn opzoek naar de tweede plaats in de poule Hierdoor krijgen de tegenstanders ook geen kadootjes. Met nog een wedstrijd voor de boeg, moet een tweede plaats ook mogelijk zijn. Dus de tegenstander van volgende week kan al eigenlijk niet meer van ze winnen.

Hoe waren de uitslagen?

Htc – team 1 6 – 4
Stede Broec – team 2 4 – 6
Team 3 – Reflex 4 – 6
Dhc – Team 4 2 – 8
Team 5 – Tov 10 – 0

MEERKAMPEN SENIOREN

Vandaag stonden er ook meerkampen voor de senioren op het programma. Tim heeft een E en hier door hoefde hij vandaag niet te spelen. Zijn toernooi begint pas in Februari als de halve finale’ s gespeeld worden. Maar de C spelers kwamen vandaag wel in actie. Sjoerd en Matthijs. Voor Sjoerd was de doelstelling om de eerste ronde door te komen. Hij bleek aan het einde van de dag zelfs mee te doen om de eerste plaats in de poule. Of hij op onderlingresultaat 1e,2e of 3e is geworden dat weten we niet. We weten wel dat hij door is naar de volgende ronde Matthijs bleek in zijn poule niet in de problemen te komen. En won al ze wedstrijden dus ook hij is door.

RANGLIJST

Op 20 november is er weer een nieuwe ranglijst uitgekomen.
Op welke plek staan onze spelers nu ?

Romy 19e van Nederland
Nanette 46e op de B lijst ( 72e van Nederland )
Chantal 3e op de B lijst ( 19e van Nederland )
Dobrila 20e op de D lijst ( 28e van Nederland )
Sjoerd 5e van Nederland
Tim 8e van Nederland
Benjamin 15e van Nederland
Martijn 16e van Nederland
Arjan 3e van Nederland
Collin 2e van Nederland

VERSLAG DHC 3-STEEDS HOGER/TSB 4

Vandaag moest Sth/Tsb 4 tegen DHC 3 de naaste concurrent wij staan 2 punten onder hun op de laatste plaats ,vorige keer werd het 5 – 5 en hadden we wel het gevoel dat er meer te halen viel. We hadden de opstelling wat aangepast ,Sander mocht beginnen en verloor zijn partij in drieen waarin hij in de 2e en 3e game toch kansen had. 1 – 0 achter.Hierna mocht Dylan aan de bak en die begon goed ,hij veegde zijn tegenstander in drieen van de tafel .Stand 1 – 1.Charlie mocht als derde starten en won ook zijn partij in drieen. Stand 1 – 2. Het dubbel werd gespeeld door Sander en Charlie en dat liep als een speer vandaag en deze werd dan ook in drieen gewonnen met de standen 2 -11, 1-11,4-11. Stand 1 – 3.Sander mocht aan zijn 2e partij beginnen en deed steeds goed mee maar verloor in vieren met 14 -12 zoals wel vaker gebeurd ,jammer ook hier lagen kansen.Stand 2 – 3.

Charlie mocht voor zijn 2e partij gaan en ook deze wist hij met overmacht te winnen. Stand 2 – 4.Dylan was weer aan de beurt en was vandaag lekker op dreef het werd een 5 setter de eerste 3 gingen gelijk op steeds met maar 2 punten verschil,maar de laatste 2 waren keihard voor Dylan met 2-11 en 1-11 dus een gelijkspel was het al zeker.Stand 2 – 5.Kon Charlie het winnende punt maken en ja dat kon die ,hij won in drieen. Stand 2 – 6.De negende partij was voor Sander en die wilde natuurlijk ook zijn steentje bijdragen in de overwinning hij won deze partij dan ook in drieen met goed en geconcentreerd spel. Stand 2 – 7.De laatste partij was voor Dylan hij verloor de eerste game met 11-9 maar won de 2e en de 3e en stond voor in de 4e met 0 – 2 toen zijn tegenstander het opgaf uit frustratie nou ken ik zijn vader nog van vroeger van de tafeltennis en die had ook wel van die trekjes.Dat was jammer dat het zo moest aflopen.

Maar wij hadden toch mooi met 2 – 8 gewonnen en daar was niets op af te dingen en we hebben goede zaken gedaan. We zijn geklommen naar de 4e plaats met 34 punten,5e plaats Vriendenschaar met 32 punten en DHC met 30 punten.Jongens jullie hebben het fantastisch gedaan vandaag. Met nog 1 wedstrijd te gaan en goed resultaat moeten we deze plaats kunnen behouden. Dus jongens van de week nog even alles uit de kast bij de training (Ronald) voor de laatste wedstrijd.

TEAM 2 BOEKT VIERDE OVERWINNING DEZE COMPETITIERONDE

Vandaag moesten we naar Noord-Holland om de wedstrijd tegen Stedebroec 1 te spelen (thuis een 3-7 verlies). We speelden als enige in een prachtige zaal met een hele goede en mooie houten vloer. In het team van Stedebroec speelt Dyllan Chavannes, een echte ouderwetse verdediger, waar het gehele team de vorige keer moeite mee had en van hem verloor. Hoe zou het deze keer aflopen?

Marius, Arjan en Collin moesten het vandaag gaan doen. Dyllan werd als speler ‘A’ opgevoerd en daar zette wij eerst Marius tegenover. Het werd een overwinning in 4en (8/11-7/11-12-10 3n 5-11). Voor ons was de verrassing weg en je moest hard op zijn materiaal serveren, veel zijspin spelen en gewoon aanvallen met keiharde fh-smash. Arjan speelde zijn 1e partij tegen Jurre den Otter en dat werd een verlies in 3en, waarbij Arjan erg tegen zichzelf speelde. Collin moest tegen Joey Smit en verloor in 5en (5e game 11/9), dus was heel dicht bij een overwinning.

De dubbel (Arjan en Marius) begon goed tegen Jurre en Joey (7/11), maar verloor daarna 3 games op rij, met toch wel onzorgvuldig spel. Tussenstand 3-1.

De tweede speelronde begon Marius tegen Jurre en won in vieren. Z’n slagen liepen niet zo goed dus moest hij slim gaan spelen, en dat lukte. Collin dacht in de wedstrijd tegen verdediger Dyllan (vorige keer een 0-3 verlies), ‘goh ik heb er zin in’ en brak het seizoensrecord ‘aantal gamepunten’ ruimschoots. Het werd 24-26 in de 1e game, waarbij het behoorlijk aanwezige thuispubliek regelmatig niet durfde te kijken, zo spannend was het. Vervolgens werd het een thriller in 5en, waarbij Collin aan het langste eind trok (11-13). Arjan speelde in zijn partij tegen Joey steeds beter (liet de 3e game wel lopen) en won in 5en (11/13-17/15-11/4-5/11 en 4-11), waarbij in de 5e game het breekpunt lag door een conflict tussen Joey en zijn coach (coach wilde een timeout, speler wilde dit niet, coach liep boos weg, speler leverde 4 punten en de wedstrijd in).

Tussenstand 3-4 door een hele goede 2e speelronde.

In de 3e speelronde speelde Collin tegen Jurre een hele goede partij op zeer hoog niveau. Het werd uiteindelijk, helaas, een verlies in 5en (13/11-6/11-8/11-11/9 en 11/9), maar kreeg de complimenten van de coach van de tegenstander (en van ons natuurlijk). Marius ging in zijn 3e partij tegen Joey ook steeds scherper spelen en het werd een overwinning in 4en. Arjan speelde zijn laatste partij tegen verdediger Dyllan en deze was beslissend voor de overwinning. Arjan moest eerst erg wennen aan het spel van Dyllan (11/7 en 11/6), had het opeens door en won in 5en (8/11-4/11 en 7/11). Eindstand 4-6 en de 4e overwinning op zak.

Op de terugweg deze keer geen troostmaaltijd maar een feestmaaltijd bij de MacDonalds.