Vrijdag bezoek Amsterdam en afscheidstoernooi / Friday, visit to Amsterdam and good-bye tournament

Vrijdag stond voor onze gasten nog wat op het programma. Zo ging de groep met de trein naar Amsterdam en daar aangekomen werden er groepjes gemaakt, zo werd de Dam bezocht maar ook de Kalverstraat en het Rokin. Maar de oudsten wilden ook wat anders zien in Amsterdam. Dus daar zijn ze dan ook heen gegaan.
Na terugkomst in Rijswijk hadden ze nog even de tijd om hun koffers nog even in te pakken voor dat ze voor de laatste keer naar de zaal gingen voor een klein toernooitje. Hier aan deden ook de spelers van de vrijdag groep mee, zodat er op elke tafel een 5 kamp was. Tijdens het toernooi was er voor iedereen nog wat te eten en te drinken. Na afloop van het toernooi was het dan toch de hoogste tijd om afscheid te nemen van deze groep Georgische tafeltennissers. Voor de club hadden we een mooi bord en voor alle spelers was er ook nog een kleinigheid. Maar voor David hadden we iets groter kado namelijk klompen. Hierna kregen de kinderen ook nog wat van onze spelers zodat ze terug in Georgie weer hard kunnen gaan trainen met nieuwe batjes.
Ook de gastgezinnen werden niet vergeten. Want dankzij Arlisa flowershop was er voor elk gastgezin nog als dank een bosje bloemen. En de gastgezinnen hadden ook nog wat leuks geregeld. Want iedereen die aan de trainingsweek had mee gedaan kreeg als aandenken een T- shirt met een foto van de groep. Dan als laatste verassing krijgen de deelnemers van Rene Oudot een cd waarop heel veel fotos staan die deze week gemaakt zijn, zodat je nog eens een keer rustig de week opnieuw kan beleven.

Friday another tour was on the program. The Georgian group went to Amsterdam by train, and there some small groups were formed. The groups visited de Dam, de Kalverstraat and het Rokin.

When back in Rijswijk they had some time to pack their luggage, before going to the paying hall for a small tournament. Here the clubplayers of the Friday training were there, so a 5-player tournament per table was possible. During the tournament there was eating and drinking for everyone. After the tournament a farewell event for the Georgian players was held. For the club “Topspin” in Tblisi a shield was given, and for all players a small present (chocolate letter) was given. But for David there was a larger present: a set of Dutch wooden shoes. The Georgian players got some table tennis material of our players.

Also the guest families were not forgotten. Thanks to Arlisa flowershop all these families got some beautiful flowers. And the guest families thewmselves arranged a T-shirt with a photo of the complete group. As a last surprise Rene Oudot will arrange a DVD with all the photos of the event for all players, so memories can be re-lived.

Ronald/André