Voorbereiding van de competitie bij St Antonius (Belgie)

Zaterdag 5 januari ging voor ons de voorbereiding van de voorjaarscompetitie van start. Via persoonlijke contacten van de hoofdtrainer is er geregeld dat we een oefenwedstrijd in Belgie konden spelen tegen TTC Sint Antonius uit Zoersel. We gingen er met drie teams heen.

Ons eerste team mocht het opnemen tegen de A ploeg. Hierin speelde Robin de Vos, Guy de Vos en Thomas v.d Heuvel. Robin is een Belgische jeugd international, die een paar weken geleden nog de Portugeese open voor teams won. Al met al konden we met dit team in games redelijk mee doen. Maar we verloren zeer dik met 8 – 2 Mattijs 0, Balthazhar 1, en Ernst 1.

Het tweede team mocht tegen de B ploeg. Van Antonius kwamen Alexander van Ballaer, Rembot Luychx en Luk Mertens achter de tafel. De eerste twee wedstrijden gingen in 5 games (Eric en Michiel). Maar het duurde tot de 4e wedstrijd tot we ook een punt binnen haalden. Dit was ook gelijk ons laatste punt. Want Eric, Michiel en Sjoerd verloren met 9 – 1 Alleen Eric haalde 1 punt binnen.

Het derde team mocht tegen de C ploeg. Antonius had de volgende tegenstanders voor Romy, Marijn en Marnix. Jorne Bickx, Laurens de Vos, en Gerben Gheysens. Kon ons derde team dan laten zien dat we ook wel konden winnen? Het begon goed want we kwamen op 1 -0 door Marijn en zelfs 2 – 0 door Romy. Maar Marnix (terug van weggeweest) kon het niet op 3 – 0 zetten, dus werd het 2 -1. Na afloop stond er toch nog een 7 – 3 winst op voor ons. Romy 2, Marijn 2, Marnix 2 en het dubbel

Na de wedstrijden werden er nog foto’s genomen, deze zullen later geplaatst worden. En er was een heerlijke maaltijd door Antonius geregeld.

We willen Antonius bedanken voor de gastvrijheid en de tegenstand, want onze teams zijn door dit resultaat weer op scherp gezegd.

Volgende week is er weer een oefenprogramma. Dan speelt onst eerste jeugd team tegen Middelburg en wordt er door andere spelers het Euro toernooi bij Rijnsoever gespeeld. Zodat we goed aan de competitie kunnen beginnen.

Ronald