Verslag uit Georgië, deel 3

Hot waters, daar zal ik nog even op terug komen om te vertellen wat het is. Nou dat lijkt een beetje op een Turks stoombad. Alleen wordt je hierin ook nog gemasseerd. Dus diegenen die mee waren naar hot waters konden de volgende dag weer alle spieren bewegen.

De woensdag
Vandaag zijn we bij een andere club geweest uit Georgie namelijk de club van 161e school waar Nino training geeft. En het is natuurlijk zeer goed nieuws dat er weer een andere club in Tbilisi is. En er liepen best al wat spelers rond die een leuke bal konden slaan. Na een kleine training van Nino, met een zware warming up, gingen we een kleine toernooitje spelen. Waarbij we na afloop toch een aantal leuke dingen mee kregen.

In de middag gingen we naar een oude plaats zo ongeveer 20 km van Tbilisi. Na een mooi uitzicht en wat leuke bezoeken kregen we het gingkalie: een lekker gerecht uit dit land.

De donderdag.
Vandaag was het aan Ronald om eens training te geven van 11.00 – 14.00 uur. Maar er stond een interval op het programma. De meeste spelers konden het niet volhouden om 2 bakjes te doen. Dus er is hier nog veel werk aan de winkel. In de middag waren ouders van Alexander zo aardig om voor de hele groep een barbecue te geven. We begonnen om 3 uur met een voorgerecht en om 8 uur gingen we pas weg. Dus het was een lange en leuke dag met veel gezelligheid.

De vrijdag stond in het teken van wat vrijheid. Zo gingen we rond 12.00 uur naar het tv station voor een uitzending op de radio. Hier vertelden we wat we van het land, de stad en de week vonden. Daarna gingen we met ze allen naar een markt voor goud en zilver en omdat het hier wat goedkoper is, werd er flink ingekocht door de spelers van ons.

In de middag gingen we als laatste van deze week naar iets toe dat iedereen heel leuk vond. We gingen naar Plato: een attractie park. Dus de spelers konden zich nog een keer uitleven.

Nu is het avond, en alle spelers zijn bij hun gastgezinnen om afscheid te nemen, en om te bedanken voor de week dat ze hier mochten verblijven. En hierna is het wachten tot 2.00 uur voor vertrek naar het vliegveld. Om morgenvroeg weer terug te komen in Nederland. De begeleiding, de spelers en de mensen van Georgië hebben het een week prima naar hun zin gehad.

Ronald