Verslag uit Georgië, deel 2

Maandag

We zijn gisteren naar Singagie geweest, een hele oude stad zo 80 km van Tbilisi. Het was prachtig om te zien en het lijkt wel af en toe dat er deuren voor ons open gaan die voor de Georgianen gesloten blijven. Zo was er een museum dat normaal op maandag gesloten was, voor ons speciaal open ging. En we mochten na een heerlijke lunch in de middag bij een bezoek aan een klooster, naar bepaalde gedeelten waar je normaal niet mag of kan komen.

Van de terugreis naar Tbilisi toe werd er nog een stop gemaakt bij een hotel, waar wij werden ontvangen door Sandra Roelofs: de vrouw van de president. Na een leuk samenzijn met haar en enkele vragen aan ons over Nederland en van ons over Georgië, gingen we aan het eind van de dag weer naar de gastgezinnen.

De dinsdag

Vandaag werd er van 11.00 – 15.00 uur getraind. Na drie uur gingen we naar het huis van Liza voor een maaltijd en prachtige verhalen. Want de vader van Liza is de chief doctor of the Georgian Olympic team. En hoewel het eten heel lekker en heel veel was, waren de verhalen van deze man nog mooier en weten de spelers nu hoe mooi het leven van een trainer coach is en hoe mooi het leven van een topsporter kan zijn. Met een duidelijke tip van hem dat je veel moet trainen en houden van je sport, en dat je er ook wat voor over moet hebben om een topsporter te worden.

Maar de dinsdag was nog niet voorbij, want we gingen nog heel even naar een dans voorstelling van Gregoriaans dansen. Waarna we dus weer naar een lange dag terug konden naar onze gastgezinnen. Maar voor een aantal was de dag nog niet voorbij, want er ging een groepje met wat spelers van Topspin naar hot water. Wat dat is leg ik volgende keer uit.

Ronald