Verslag thuiswedstrijden jeugd 26 november

Zaterdag was het weer een volle bak op Don Bosco. Maar liefst 5 jeugdteams moesten weer vol aan de bak. Vooraf was al duidelijk dat het voor een aantal teams een moeilijke dag zou worden. Maar liefst 3 koplopers kwamen op bezoek, namelijk Smash 1 (tegen team 4), Taverzo 9 (tegen team 5) en Alexandria 6 (tegen team 7). Bovendien is niet iedereen echt topfit te noemen; Tim speelt pas weer 2 weekjes na wekenlange problemen met de hiel, Collin heeft nog last van zijn voet na een onvrijwillige aanvaring met een bank, Mel voelt zich niet echt beresterk en Romy tobt al weken met een onwillige enkel. Sterke tegenstanders en minder fitte spelers hebben natuurlijk een impact op de resultaten.

Team 4 kon tegen Smash 1 op zich goed partij geven. Zowel Robbert als Tim en Eli hebben kansen gehad op een winstpartij, maar helaas viel het aan het einde net steeds de andere kant op. Ook Mel, Collin en Duncan gooiden alles in de strijd (Collin overdreef dit zelfs af en toe), maar Taverzo 9 was gewoon een maatje te groot.

Team 6 was het enige team, dat onderaan de streep positief uitkwam (6-4). Romy kon in haar eerste twee partijen onvoldoende anticiperen op de service van de tegenstanders. In haar laatste partij liet ze evenwel zien wat ze in haar mars heeft. De tegenstandster werd met goed en slim spel gedegen aan de kant gezet. Gwen acteerde in haar eerste twee wedstrijden ijzersterk. Ze begint langzamerhand te leren om haar rust te bewaren op de belangrijke momenten. Tweemaal winst in vijf games was haar beloning. En dan….Rick. Koning, keizer, admiraal: Rick wint voor het eerst ze allemaal!!! Persoonlijk vind ik het ongelofelijk waar hij na pas één jaar tafeltennis (!) in staat is. Een goede service en een sterke forehand spin heeft hij al aan zijn wapenarsenaal toegevoegd gecombineerd met een prima wedstrijdmentaliteit en (zeker zo belangrijk) veel spelvreugde. Als hij nu nog zijn backhand spin wat kan verbeteren, worden drie winstpartijen geen incident, maar gewoon vaste prik.

Team 7 moest het opnemen tegen Alexandria 6. Alexandria is een team dat met 75 punten uit 8 wedstrijden eigenlijk te laag is ingedeeld. In de uitwedstrijd kon Marnix de eer nog net redden, maar hoe zouden Marnix, Sjoerd en Marijn ze er nu voor staan? Marijn speelt pas ongeveer 2 maanden. Hij heeft al een paar services geleerd en ook zijn forehand spin begint hij te ontwikkelen, maar tegen deze tegenstanders kon hij logischerwijs gewoon nog niet op. Marnix begint de balletjes steeds beter te raken. Het is duidelijk dat zijn spelniveau stijgende is. Regelmatig trainen (..en dan niet teveel babbelen!)…dan win je tegen de koplopers gewoon twee partijtjes! Als laatste hebben we Sjoerd. Ik ga hem niet teveel ophemelen, want anders gaat hij nog naast zijn schoenen lopen (en hij moet tijdens de training al zo vaak zijn veters opnieuw strikken). Onze “kleine man” wint gewoon weer eventjes twee partijtjes met lekker agressief aanvallend spel. Als hij volgende week weer goed speelt, kan hij de competitie afsluiten met een percentage van rond de 50% in pupillen C! Voor iemand die net 2 dagen geleden 8 jaar oud is geworden (!) is dit een prestatie van formaat. Sjoerd, lekker regelmatig en goed blijven trainen dan is er een prachtige tafeltennistoekomst voor je weggelegd!

Team 8 speelde tegen Rijnsoever 8.Arjan liet zien dat hij de kopman van dit team is. Lekker drie winstpartijen in de tas, klasse! Rohwinder staat op een winstpercentage van 33%. Dus wat doe je tegen Rijnsoever 8? Natuurlijk gewoon weer lekker één wedstrijd winnen. Prima! Brian kon helaas nog geen wedstrijd winnen. Hij speelt pas kort, dus gewoon lekker oefenen bij de training dan komt die winstpartij vanzelf.
Remco