Verslag team 4 op 5 april 2014

Zaterdag 5-4-2014 moest team 4 uit naar de Drivers in Hardingsveld-Giesendam de nr. 1 van de competitie. We speelde om 14:30 uur en we gingen om 12:30 richting de Drivers we hadden er zin in want met een goed resultaat deden we gewoon nog mee ! Om twee uur kwamen we aan en we hadden afgesproken dat we de opstelling zouden aanpassen voor vandaag. We speelde samen met team 2 die naast ons moesten spelen.

De jongens hadden de opstelling onderling geregeld ( wat niet de bedoeling was ) Sander begon tegen Nino en we wisten dat het een zware kluif zou worden, maar wie Sander de afgelopen tijd een beetje heeft gevolgd ziet dat hij met grote stappen vooruit gaat en niet alleen maar kan schuiven. De eerste game ging gelijk op en verloor Sander met 11-9 de tweede game ging het weer goed en won Sander met 6-11 , Sander bleef rustig en voorde goed zijn opdracht uit en won zo ook game 3 en 4 dus we begonnen goed met een 0-1 voorsprong in het hol van de leeuw. Toen was het de beurt aan Pieter tegen Daan ( geen onbekende ) , de opdracht was scherp beginnen en focus maar Pieter begon niet echt sterk en Daan was wel scherp en die won dan ook de eerste met 11-8, Pieter wist dat die anders moest gaan spelen en dat deed hij dan ook en heel simpel werd het 2-11 de derde game ging gelijk op en verloor Pieter dan ook net met 11-9 de vierde game ging naar Pieter met 8-11 dus het moest de vijfde game de winner aanwijzen, het ging niet en Pieter zat er niet lekker in en het koppie ging hangen en hij ging weer praten en haalde zich zelf uit de game die met 11-5 naar Daan ging( wel alle credits naar Daan want hij speelde ook wel heel goed ) de stand 1-1. Dylan moest als derde tegen Dennis Hu en wist dat die daar scherp tegen moest beginnen anders werd het een hele moeilijke partij Dylan begon scherp en won de eerste game met 8-11 , de tweede game was Dennis iets scherper en won toen met 11-5 dus Dylan wist dat die meer moest gaan bewegen en bij de tafel moets blijven om zo zijn eigen spelletje te kunnen spelen dat deed hij dan ook en won game 3 en 4 met 7-11 en 6-11, dat de stand op 1-2 bracht.

De dubbel was voor Pieter en Sander vandaag, maar omdat Pieter niet lekker in zijn vel zat gaf hij zijn beurt aan Dylan, na een slap begin ging de eerste verloren met 11-9 na wat overleg en wat tips ging de tweede game een stuk beter en werd het dan ook verdiend 5-11 de derde en vierde game ging het gelijk op en kon het alle kanten op en gelukkig viel het deze keer onze kant op en we wonnen de dubbel. De stand was nu 1-3.

Toen was het de beurt aan Sander tegen Daan en we wisten hoe goed Daan tegen Pieter had gespeeld en hun wisten dat Sander Nino had verslagen, dus alle ingrediënten voor een een mooie pot. Daan begon scherp en Sander kon goed volgen maar de eerste game ging naar de Drivers met 11-9 de tweede game was Daan los en won met 11-5 , Sander wist het niet meer maar na wat drinken en wat aanpassingen kreeg hij een opdracht mee en die voerde Sander perfect uit en zo won Sander game 3 en 4 , dus de vijfde game moest er aan te pas komen je zag dat ze allebei niet wilde verliezen , helaas verloor Sander met 11-6 maar het was al top dat die een vijf setter eruit wist te slepen, zonde tijger deze game had meer verdiend maar top gespeeld. de stand werd toen weer 2-3. Dylan moest tegen Nino en wist dat die WEER scherp moest beginnen dat deed die dan ook en won de eerste met 7-11, game 2 en 3 gingen naar Nino met 14-12 en 11-9 , Dylan wist dat die aan de bak moest en dat deed die dan ook een tandje erbij en game 4 en 5 gingen naar Dylan met 4-11 en 5-11 en bracht de stand op 2-4. Toen moest Pieter tegen Dennis Hu na een goed gesprek met Pieter over wat er was hebben we afgesproken dat hij lekker vrijuit ging spelen en we zullen wel zien wat het ons ging brengen het was een spannende pot ondanks dat het in derde ging en Pieter won na een goede pot met 10-12, 10-12 en 5-11 en bracht daardoor de stand op 2-5, dus verliezen konden we niet meer en dat was het doel van vandaag.

Dylan moest daarna tegen Daan en dat was ook een thriller want Daan speelde heel de dag al goed en Dylan wist wat die moest doen, het werd een 5 setter met de standen van 7-11, 11-6, 9-11, 11-9 en Dylan begon heel scherp de vijfde en liep snel weg naar een ruime voorsprong en won dan ook de vijfde in 4-11 en bracht de stand op 3-6. Sander moest toen tegen Dennis Hu en ook dat kon alle kanten uit alleen deze keer viel het kwartje net de andere kant op en Sander verloor in vierde met 11-13, 15-13, 11-9 en 13-11. Dus 3-6 met in onze laatste troef Pieter tegen Nino op papier een mooie game maar er was maar 1 iemand die scherp begon en dat was Pieter met 7-11 en 5-11 stond het dan ook heel snel 2-0 en Pieter kwam naar de kant van hoe ken dit, heb hem toen vertelt dat hij scherp moest blijven om hem niet te laten verslappen en straks in een val zal lopen. game 3 ging naar Nino met mooie rally’s met 11-9, game 4 leek helemaal de verkeerde kant op te gaan want Pieter kwam achter met 9-7 na een Time out wist Pieter dat hij scherp terug moest naar de tafel en punt voor punt moest gaan spelen om een 5 setter te voorkomen en dat deed die dan ook en won deze game dan ook met 9-11.

De einduitslag was dan ook terecht 3-7 , we gingen dan ook terug naar Den Haag om 18:30 met een goed gevoel en een mooie overwinning in de tas. Ik ben reuze trots op de jongens en laten we gewoon scherp blijven voor de volgende wedstrijd tegen Taverzo , dus lekker trainen deze week. ( Ronald ik zeg goed stevig aanpakken en zet ze op scherp voor zaterdag ).

Een trotse Coach, Supporter, Fan en Vader.

Dennis