Verslag team 4 op 12 april 2014

Zaterdag 12-4-2014 was het dan zo ver de belangrijke wedstrijd tegen de nr. 1 van deze competitie Taverzo 1. Om 15:00 gingen we van start en we wisten dat we een zware dobber gingen krijgen deze middag.

Voor de wedstrijd met zijn alle ff een kort gesprekje gehad van we moeten scherp zijn ( waar wel een beetje om werd gelachen ) , Sander moest vandaag de spits afbijten tegen Bas het ging wel lekker maar Bas was net even iets scherper als Sander en won dan ook.

0-1 was de stand en toen moest Dylan tegen Jason en ook hij wist dat het geen makkie zou worden maar ook Dylan begon niet scherp genoeg en speelde net wat te mooi dan scherp ! en verloor ook zijn wedstrijd dus het was 0-2 .

Pieter moest tegen Dennis en die stond als laatste geplaatst qua % maar ook Pieter wist dat hij vol aan de bak moest. Ook bij Pieter lukte het niet helemaal ( Pieter blijf rustig en bewaar al je energie voor het volgende punt ) ging weer op zichzelf mopperen en klagen in plaats van zich te concentreren op het volgende punt. De stand was ineens 0-3 en dat was iets waar we geen rekening mee hadden gehouden en zeker niet gehoopt hadden.

De dubbel werd gespeeld door Pieter en Dylan en die liep eindelijk is lekker want we moesten nu toch wel wat gaan doen anders werd de achterstand wel heel groot, over geluk mochten we niet klagen deze wedstrijd want de laatste 2 punten gingen via het netje en zo werd de wedstrijd binnen gehaald, en ik zeg eerlijk ik was er heel blij mee !

De volgende wedstrijd werd weer verloren en de stand was toen 1-4 en de wedstrijd daarna ging weer naar Taverzo en de stand was 1-5 ( ik kan jullie zeggen dat ik GEK aan het worden was ) 1-5 !!!! wat nu was de vraag ik heb de jongens geroepen en vertelt of we gaan nu knallen en we proberen er nog wat van te maken of het kampioenschap geven we gewoon weg vandaag.

Toen ging iedereen maar is de schouders rechten en vechten voor elk punt en de stand werd 2-5 en iedereen moest er toen nog 1 spelen waarvan Dylan moest beginnen en na een wisselvallige partij wist Dylan hem toch binnen te slepen dus 3-5 en Taverzo wist even niet wat ze overkwam.

Pieter moest toen aan de bak en na een goed gesprek met Pieter wist die wat die moest doen en dat deed die dan ook en begon als een raket en kwam met 2-0 voor, daarna was hij weer even de concentratie kwijt en met een time out hebben we Pieter toch weer scherp gekregen en ook hij sleept de partij binnen 4-5. Ik was er al blij mee want als je 1-5 achter staat en je komt terug tot 4-5 ga je toch hopen op meer, maar om de druk weg te halen bij Sander heb ik tegen hem gezegd dat hij lekker vrij moest gaan spelen en dan wist ik dat hij gewoon kans had tegen Jason. En wat gebeurde er Sander kwam 2-0 voor ik werd bijna gek van blijdschap.

Maar we wisten ook dat hij nog niet binnen was , het was een groot feest in de zaal want 2 tafels verder haalde ook Arjan zijn wedstrijd binnen met top tafeltennis. Maar we moesten nog 1 game binnen slepen en we hadden het onmogelijke voor elkaar gekregen vandaag. Sander verloor de volgende 2 games en het werd een 5 setter ( hoeveel spanning kan een coach aan ). Sander speelde echt als een “KING “en had geduld en opende wanneer het kon en anders gewoon je eigen schuifspelletje.

En ja hoor het gebeurde Sander haalde de 5-5 binnen voor Team 4 en de halve zaal ontplofte bijna !!! Een mooie uitslag waar ik NOOOOOOOOIT meer op gehoopt had nadat we 1-5 achter kwamen.

Dus ik wil bij deze DYLAN , PIETER en SANDER een SUPER compliment geven voor hun veerkracht, alleen Boys laten we zaterdag gelijk zo scherp beginnen dan maak je het voor jullie zelf niet zo moeilijk en ook zeker niet voor jullie coach !!!!

Zaterdag 2 wedstrijden op een dag tegen NTTC waar als we een goed resultaat halen misschien met het KAMPIOENSCHAP binnen kunnen slepen , en ik denk dat een hele mooie bekroning is op een mooi seizoen in de promotie klasse.

Bij deze wil TEAM 4 wel even Heren 1 feliciteren met het behalen van het Kampioenschap en Team 1 Jeugd feliciteren met het behalen van de FINALE van de KAMPIOENSPOULE !!!!!

En natuurlijk het publiek die zaterdag met grote getale het team hebben aangemoedigd.

Bedankt iedereen.

Dennis