Verslag team 2

TEAM 2 WINT METEEN 1E WEDSTRIJD LANDELIJK A

Vandaag moest het vernieuwde team 2 uit tegen ODT-Klaverblad Verz. in Roosendaal. Het team bestaat nu uit de vaste spelers Benjamin (Landelijk A), Collin (Landelijk B) en (invaller en nieuwe speler ) Wessel (voorheen Landelijk C en B).

Het team van ODT had al een seizoen ervaring in Landelijk A. Op papier heeft ODT 2 sterkere spelers en 1 zwakkere speler. We gingen er zonder verwachtingen heen (okay, in ieder geval 3 punten pakken).

Omdat zij de opstelling zo neergezet hadden dat ze op het einde sterk zouden eindigen, zette wij daar een opstelling tegenover, waarbij wij de punten vooral in het begin moesten pakken. Zou dat ook zo uitpakken?

Collin begon zijn 1e wedstrijd in Landelijk A tegen Wouter van Eekelen (60% Landelijk A). Omdat Wouter tegen de 2 meter is en bijna overal bij kan, was het voor Collin best wel lastig. Hij won deze wedstrijd in 4en met goed aanvallend spel, waarbij hij steeds meer de turbo er op gooide. Wessel begon tegen Nick Broos (13% Landelijk A). Alhoewel dit op papier de zwakste speler is, kan hij natuurlijk wel een balletje raken. Het werd een spannende 5-gamer, waarbij Wessel vooral op moest letten om niet te geforceerd punten te gaan maken, maar meer rust in zijn spel moest brengen. Dat ging steeds beter en op de beslissende momenten haalde hij de punten binnen. Benjamin begon tegen Sjoerd Broos (73% Landelijk A). Het werd een mooie 0-3 overwinning voor Benjamin, waarbij het in de 3e game nog even spannend was (10-12).

De dubbel liet even op zich wachten, omdat Sjoerd na zijn verliespartij even moest bijkomen. Uiteindelijk speelden Benjamin en Collin tegen Sjoerd en Wouter. Onze dubbel had van de week tijdens de training al geoefend en de mix van het spel van Benjamin en Collin zag er veelbelovend uit. Na een snelle voorsprong (8-11/3-11), kwam er toch een beetje de klad in (11-5/11-8) en stonden ze weer gelijk. Uiteindelijk werd de 5e game met 10-12 binnen gesleept.

In de 2e speelronde moest Collin tegen Nick en won in 4-en. De 2e game ging met 13-11 naar Nick, maar daarna gaf hij het op. Tussenstand op de helft: 0-5. Benjamin speelde zijn 2e partij tegen Wouter. Het werd een 5-gamer, waarbij Benjamin de voorsprong (van 1-2) niet kon vasthouden. Wessel verloor van een ontketende Sjoerd en verloor in 3en.

In de 3e speelronde haalde Benjamin het 6e punt (en dus de overwinning) binnen, door Nick in 4en te verslaan (kopie partij Collin, Nick won de 2e game met 12-10 en gaf het daarna op). De partij tussen Collin en Sjoerd was een zeer spannende. In 1e instantie kon Collin geen vat krijgen op Sjoerd zijn spel (11-4 en 11-4). Na een aanpassing ging het wat beter en won Collin de 3e game met 11-13. De 4e game was de sleutelgame. Won Collin die dan was het verzet gebroken. Na en zeer enerverende game (ik heb iemand nog nooit zo lang horen vloeken in één zin na een netballetje van Collin), waarbij men respect had voor elkaar mooie ballen, trok Collin aan het kortste eind en verloor met 17-15. De laatste wedstrijd van de dag verloor Wessel in 3en van Wouter. Wessel kon heel goed meekomen, maar maakte net steeds een foutje te veel. Niet erg, Wessel is met zijn spel een aanwinst voor SteedsHoger/TSB

Einduitslag: 4-6.

Jongens ga zo door (ook met trainen) en er zullen nog meer verrassingen volgen.

Ed