Verslag team 2: weer gelijk

Team 2 moest vandaag tegen Getavé 1 in Gendt (naast Nijmegen) spelen. Getavé 1 eindigde vorig jaar in Landelijk A op de 2e plek met 61 punten en is dus een tegenstander om rekening mee te houden. Gewaarschuwd reden we richting Gendt. Na een paar hobbels te hebben genomen (A13 dicht, A 12 file en op A 20 een auto die vreemd deed), kwamen we toch ruim op tijd aan.

Na wat gepuzzeld te hebben met de opstelling, begon Collin de wedstrijd tegen Robin Kruijs (54 %). Collin, met een stijve nek (waardoor hij donderdag niet goed kon meetrainen op de Bondstraining), won, zoals bijna altijd, de eerste 2 games en vervolgens komen dan de problemen. De 3e game ging verloren met 13-11 (na een matchpoint voor Collin). De 4e game ging verloren in 11-6, maar in de 5e game was Collin weer wakker (dit in tegenstelling tot vroeger) en won gemakkelijk met 5-11. Benjamin moest beginnen tegen Martijn Wiltink (57%), die deze competitieronde op papier hun beste speler is. Benjamin kwam in de 1e 2 games nog niet goed in zijn spel en verloor deze. Maar Benjamin kan als geen ander de knop omzetten en blies in de 3e game zijn tegenstander van de tafel. Helaas lukte het in de 4e game weer net niet en verloor met 12-10. Wessel verloor zijn 1e partij van Melanie Welber (87%) in 3en, alhoewel hij het haar wel moeilijk maakte.

De dubbel Benjamin en Collin speelde tegen Robin en Martijn. Ondanks sommige mooie acties was dit niet een dubbel zoals die gespeeld moet worden en ze verloren dan ook in 3en. Gaarne meer trainen hierop. Tussenstand: 3-1.

In de 2e speelronde begon Collin tegen Martijn. Dit was ook weer in 5en, maar dan ook weer op zijn Collins. Hij stond in no-time achter met 11-3 en 11-4. Tja, wat te doen? Spel iets aanpassen en voluit gaan. De turbo ging erop bij Collin en hij won de volgende 3 games met 7-11, 4-11 en 5-11. Keurig gedaan! Wessel verloor in 3en van Robin, waarbij zijn spel steeds wat minder werd. Benjamin moest vervolgens tegen Melanie. Benjamin kwam net te kort en verloor in 5en, maar ook gedurende deze partij golfde Bejamin zijn spel qua niveau op en neer. Tussenstand 5-2 en nu maar hopen op een sterke laatste speelronde.

Wessel moest deze 3e ronde tegen Martijn en er gebeurde een wonder (want niet ingeschat): Wessel sloeg zijn tegenstander in 3en van de tafel met messcherp spel. Toen moest Collin tegen Melanie. Collin won de 1e 2 games met 13-15 en 11-13 (dus moeizaam), met heel goed spel, maar Melanie liet ook zien waarom ze de vorige speelronde op 87 procent was geëindigd. De volgende 2 games gingen naar Melanie (11-4 en 11-9) en we zagen de bui al hangen. Maar Colllin niet want die won de 5e game met overtuigend spel. Wederom moest Benjamin het laatste punt zien te redden. Dat deed Benjamin tegen Robin subliem in 4en met heel gevarieerd spel.

Einduitslag 5-5. Het was wederom een leuke wedstrijd met leuke feitjes: Collin haalde zijn eerste 100% binnen in Landelijk A, Wessel won zeer overtuigend van (deze speelronde) hun beste speler, Benjamin staat subliem te spelen, maar moet nog even de schommelingen uit zijn spel halen en dan dat netje (het is 2maal gecontroleerd)… we hebben nog nooit zoveel netballetjes bijelkaar gezien.

We staan nog steeds op plaats 2 met 16 punten (feitelijk plek 3, want Nijmegen staat op plek 3 met 12 punten maar met 2 gespeelde westrijden). Volgende week moeten we thuis tegen koploper Avanti. Heren, maak uw borst maar nat.

Ed