Verslag team 2: verloren, maar een mooi seizoen

Vandaag stond voor Team 2 de laatste competitiewedstrijd op het programma en wel thuis tegen ATC Nijmegen. Vorige keer werd het in Nijmegen 6-4 en had er nog iets meer ingezeten. Zou Collin zijn vorm van afgelopen weekend kunnen vasthouden? Hij speelt sinds maandag met nieuw materiaal van Tibhar en heeft nog wat moeite met de zwaarte ervan.

Collin begon de wedstrijd tegen Youri van Dooren (11 uit 24), waar hij de vorige keer verrassend in 4en van verloor. Nu begon Collin meteen overtuigend en won de in 3en met 11-9, 11-1 en 11-9. Wessel moest vervolgens aantreden tegen Jelco van Grunsven (13 uit 24). Jelco had in de vorige wedstrijd alles verloren en had nog wat goed te maken. Dat bleek ook uit het wedstrijdverloop: Wessel verloor kansloos in 3en. Benjamin mocht het vervolgens gaan proberen tegen Roel Bogie (24 uit 24). Ook dit werd een verlies in 3en.

De dubbel Wessel en Collin begon zijn wedstrijd overtuigend tegen Jelco en Roel. De eerste 2 games werden met 11-9 en 11-7 gewonnen. Vervolgens hadden ze geen antwoord op de parallelle ballen en verloren ze alsnog in 5en.

Wessel kon het vervolgens Youri niet echt moeilijk maken en verloor in 3en met 6-11, 3-11 en 11-13. Ook in deze wedstrijd was het spel van Wessel regelmatig te wild en wilde hij (geforceerd) te snel een punt maken. Collin verloor zijn partij tegen Roel in 3en, maar daar had wel meer ingezeten. De 1e game verloor hij net met 10-12, na een grote achterstand. De 2e game game liet Collin (om onverklaarbare reden) geheel glippen en verloor die met 1-11. In de 3e game liet Collin zijn beste spel zien maar verloor die (na een flinke voorsprong) alsnog met 14-16. Benjamin won van Jelco in 4en. Benjamin is een soort angstgegner van Jelco en dit bleek ook weer in deze wedstrijd.

Tussenstand 2-5 en tijd voor de bekende eindsprint. Wessel begon zijn wedstrijd tegen Roel slecht en verloor de 1e game met 1-11. Na een kleine aanpassing ging het beter maar verloor ook de volgende 2 games met 9-11 en 8-11. Wessel sloeg in de 2e game wel de bal van dit seizoen: een harde diepe service van Roel kwam aan de fh-kant van Wessel (Wessel is linkshandig) op het randje aan de zijkant van de tafel maar Wessel raakte hem vol en de bal ging langs het netje en ook via het randje keihard retour. Het applaus was op zijn plaats. Benjamin sleepte de wedstrijd tegen Youri moeizaam binnen in 5en (5e game 11-9). Aan Collin de eer om tegen Jelco dezelfde stand als de vorige wedstrijd op het wedstrijdformulier te laten aantekenen. Maar… waar was Collin? Er stond een tot zijn tanden gemotiveerde Jelco maar Collin geloofde het wel en was niet vooruit te branden: een verlies in 3en was het gevolg en een einduitslag van 3-7.

Jongens, bedankt voor jullie inzet deze competitieronde en ik heb genoten van leuk en spannend tafeltennis.

Ed