Verslag team 2 tegen HOTAK, 1 oktober

Vandaag reden we met een viermansteam naar Hoogerheide om de wedstrijd tegen Hotak ’68 1 te spelen. Bij de voorbereiding gingen we ervan uit dat Dennis Overbeeke (stond op 100%) de sterkste speler zou zijn en daar richtte we onze opstelling op af. Was hij echt de sterkste speler?

Collin begon de wedstrijd tegen Edwin Kommers (vorige ronde 67% landelijk C). Collin verloor in 4en (4e game 13-11) met sterk spel, maar moest nog een ietsje aan z’n zuiverheid schaven. Vervolgens speelde Marius tegen Dennis en kwam steeds verbaasd naar de kant gezien het spelniveau van zijn tegenstander. Marius won in 3en (8-11/3-11 en 3-11) en wist meteen aan te geven hoe we Dennis tactisch moesten aanpakken. Jeremie verloor zijn eerste partij in 4en van Martijn Withagen (vorige ronde 67% landelijk C).

De dubbel werd gespeeld door Arjan en Marius maar werd helaas verloren in 4en. Hierdoor stonden we op een achterstand van 3-1.

In de 2e ronde speelde Collin tegen Dennis en won met snel, hard en loepzuiver spel in 3en. Jeremie verloor in 3en van Edwin en Marius speelde de 1e vijfgamer tegen Martijn en verloor deze (5e game 12-10). Tussenstand 5-2 en er was wederom een eindsprint nodig.

Nu moest Jeremie tegen Dennis en hij won ook (met goed, slim en scherp spel) van Dennis met 5-11/3-11 en 9-11. Collin moest zijn laatste partij tegen Martijn spelen en ging qua niveau steeds meer vooruit. Door zijn goede spel won hij in 4-en en zijn spel belooft wat voor de volgende wedstrijden. Tussenstand 5-4 en Marius moest het nu doen.Het werd een hele spannende wedstrijd. Hij stond eerst met 2-0 achter (13-11 en 11-7), toen werd het 2-2 (9-11 en 7-11). De 5e game verloor hij net met 11-9. Eindstand 6-4.
Maar we zijn wel weer wijzer geworden. Als Arjan reserve is kunnen we toch meekomen. We staan nog steeds 4 punten achter op de nummer 1. Collin heeft snel het spelniveau van landelijk B in zijn vingers. Marius en Jeremie moeten nog net iets scherper worden. Als we deze punten optellen dan kunnen we nog ver komen in deze competitie.

Kom op, Marius en Jeremie, de twee benjamins staan procentueel boven jullie!!

Ed