Verslag team 2: nipte overwinning op BIT.nl

Team 2 moest vandaag naar Ede om tegen BIT.nl 1 de returnwedstrijd te spelen. De vorige keer kon Collin niet meespelen en werd het een gelijkspel. Vandaag bleek tijdens de wedstrijd dat 2 spelers hun gewone vorm niet hadden. Andere negatieve invloeden waren de gladde vloer en de kakafonie aan herrie, doordat 2 seniorenteams thuis speelden. Daar tegenover stond een speler in vorm en een niet zo’n sterke tegenstander (hun beste speler Daniel Loeve speelde niet mee). Om nog aansluiting te houden was vandaag een grote overwinning nodig. Zou dat gaan lukken?

Collin begon de wedstrijd tegen David Gundelach (8 uit 15). Collin speelde de 1e 2 games vooral tegen zichzelf (gladde vloer: zelf oplossen en herrie: concentreren) en verloor deze games met 11-4 en 12-10. De 2 volgende games won Collin (incl. een time-out) met 10-12 en 12-14. Helaas was de koek toen echt op en verloor Collin de 5e game met 11-7. Ook Benjamin kon zijn normale niveau niet bereiken in zijn partij tegen Wisse Kuiters (5 uit 15), maar wist gelukkig wel de partij in 5en naar zich toe te trekken. Opmerkelijk was wel dat in enkel de 3e game Benjamin wel op niveau speelde en deze ook meteen won met 1-11. Wessel begon zijn wedstrijd tegen hun zwakste speler Kevin Zamfir (1 uit 18). Ook hier vreesde we een off-day, maar het lag meer aan opstartproblemen. Uiteindelijk won Wessel deze partij in 5en.

De dubbel Collin en Benjamin (Wessel gaf aan bij het inspelen zijn rug weer even te voelen) won vrij gemakkelijk in 4en van David en Kevin.

Collin won zijn 2e partij (met moeite) in 5en van Wisse. Tussenstand 1-4. Wessel verloor zijn wedstrijd van David net aan in 5en, maar Wessel liet goed spel zien. Toen kwam toch wel de gekste uitslag van de dag, Benjamin verloor namelijk in van 4en van de zwakste speler in onze poule, Kevin. Benjamin lukte het niet om zijn spelletje te spelen. Tussenstand 3-4.

Wessel won zijn laatste wedstrijd in 5en van Wisse, met wederom goed en scherp spel. Collin won in 4en van Kevin met 10-12, 11-8, 10-12 en 4-11. Ook niet echt overtuigend. Benjamin wist de allerlaatste wedstrijd van de dag niet winnend af te sluiten en verloor (ook weer in 5en) van David.

Na 47 games stond er een einduitslag van 4-6 op het bord. Hoe zullen we deze overwinning benoemen? Ik noem het een matige overwinning.

Ed