Verslag team 2: net aan gelijk

TEAM 2 WEET ER NOG EEN GELIJKSPEL UIT TE SLEPEN

Een gehavend team 2 moest thuis aantreden tegen BIT.nl 1. Omdat van de twee vaste spelers in het team enkel Benjamin kon spelen (Collin was dinsdagavond door de NTTB gevraagd om voor Nederland in Duitsland een toernooi te spelen en omdat men toen bezig was met het verplaatsen van de betreffende competitiewedstrijden, heeft Collin gekozen voor de NTTB. Helaas bleken de verplaatsingen niet te lukken en moest er toch worden gespeeld), zou het een moeilijke klus worden.

Maar…gelukkig konden we weer een beroep doen op supersub Wessel en hadden we in Dylan (team 5) een 2e vervanger gevonden. Bij BIT.nl ontbrak gelukkig de zeer sterke Daniel Loeve en dat gaf weer wat lucht.

Benjamin begon de wedstrijd tegen Kevin Zamfir (Hoofdklasse 90%) en won in 4en, met wat moeite (11-7/11-13/12-10 en 11-8). Vervolgens speelde Wessel tegen Wisse Kuiters (Landelijk C 70%). Na een close finish in de 1e game (11-13) verloor hij in 3en. Toen moest Dylan in zijn debuut in Landelijk A aantreden tegen hun (op papier) sterkste speler David Gundelach (Landelijk A 43%). Uiteraard was het spel heel anders dan hij gewend was (veel sneller en elk foutje wordt meteen afgestraft), maar Dylan groeide al in zijn 1e wedstrijd. Alhoewel hij verloor in 3en kon hij steeds meer tegenstand bieden en zo kwam hij in de 3e game nog tot 8-11.

De dubbel Benjamin/Wessel won in 5en van de dubbel David/Wisse. Tot en met de 3e game ging het gelijk op, maar in de 4e en 5e game sloegen Benjamin en Wessel toe (11-2 en 11-5) met zeer goed en scherp spel. Zo moet een dubbel worden gespeeld. Tussenstand 2-2.

Wessel moest in de 2e speelronde spelen tegen Kevin. Wessel kon zijn hoge niveau van de laatste 2 dubbelgames vasthouden en won in 4en. Benjamin won van David in een zeer spannende wedstrijd in 5en (5e game 14-12). Dylan verloor in 3en van Wisse, maar toch ook weer met een 8-11 op het bord.

Wessel verloor zijn 3e wedstrijd in 3en van David. Dylan verloor in 4en (ja in 4en: hij won de 1e game met 11-9) van Kevin. Tussenstand 4-5 en Benjamin moest zijn laatste wedstrijd winnen om op een gelijkspel uit te komen. De wedstrijd tegen Wisse was wederom zeer spannend. Na een matig begin (8-11), herpakte Benjamin zich en sloeg met 11-3 en 11-2 toe. In beide games gaf Wisse het halverwege op. In de 4e game probeerde Wisse nog terug te komen en dit lukte in 10-12, maar daarna schakelde Benjamin 2 tandjes door en won de 5e game met 11-5.

Eindstand 5-5. Met dank aan de invallers Dylan en Wessel en natuurlijk Benjamin die zijn eerste 100+ procent scoorde.

Omdat in onze poule de wedstrijd tussen Nijmegen en ODT wel was uitgesteld (voor hetzelfde toernooi) zijn de standen wat vertekend, maar team 2 staat nu op een 2e plek (feitelijk plek 3). Helaas hebben we door het niet kunnen verplaatsen van deze wedstrijd een aantal punten verloren op de nummer 1 Avanti 1.

Ed