Verslag team 2, 5 november

TEAM 2 BOEKT EEN MOOIE OVERWINNING

Vandaag moest team 2 (Arjan, Marius en Jeremie (Collin was reserve)) thuis tegen Hotak ’68 1 spelen. Uit hadden we met 6-4 verloren, maar er had toen meer ingezeten. Was dat ook een juiste veronderstelling?

Hotak had hun beste speler als ‘Z’ neergezet, dus een mooie kans voor ons om op een voorsprong te komen. Arjan begon zijn wedstrijd tegen Dennis Overbeeke en won in 4-en, waarbij opviel dat Dennis beter speelde dan in de uitwedstrijd. Vervolgens moest Marius tegen Martijn Withagen en won ook in 4en. Jeremie speelde zijn 1e wedstrijd tegen Edwin Kommers (nr 3 in de procentuele ranglijst, net voor Arjan). Jeremie verloor in 4en, maar liet afwisselend heel goed spel zien, met een aantal prachtige punten achter elkaar. Tussenstand 2-1.

De dubbel (Arjan en Marius) speelde tegen Martijn en Edwin. Ook dit werd weer een 4-gamer, waarbij de overwinning naar ons toe ging. In de 3e game ontstond er even wat rumoer, omdat een lange rally (met hier en daar wat netballen) uiteindelijk werd afgesmasht door Arjan. De vreugde hierover viel bij de tegenstander verkeerd, hetwelk op mij ietswat overdreven overkwam en meer op een vorm van ‘frustratie afreageren’ leek.

De tweede speelronde stoomden we door. Marius won simpel in 3en van Dennis. Arjan won in 4en van Edwin en Jeremie won in 5en van Martijn (5e game 14/12). Hierbij viel op dat alle tegenstanders moeite hadden met backspin ballen. Tussenstand: 6-1 (en dat hadden we nog niet eerder gezien).

De laatste speelronde werd de moeilijkste voor ons (ietswat afgenomen scherpte omdat we al hadden gewonnen?). Marius begon tegen Edwin en verloor, na een mooie wedstrijd, in 5en. Jeremie speelde tegen Dennis en verloor ook in 5en en liet hier ook weer een serie verliespunten afwisselen met een serie prachtige punten. Arjan won zijn laatste partij (tegen Martijn) in 4en en bracht hiermee de eindstand op 7-3.

Wij staan nog op de 5e plek, maar de nrs 2 t/m 5 hebben respectievelijk 37, 36, 36 en 32 punten en staan dus heel dicht bijelkaar.

Over twee weken moeten we uit tegen Stede Broec 1 (en die staan 3e).

Ed