Verslag Stag Haags Open jeugdtoernooi

Zondag 10 juni was er weer de STAG Haagse Open voor de jeugd. Het was minder druk dan vorig jaar, maar degene die er waren maakten er een spannend toernooi van. Op de eerste twee tafels streden 10 speler in twee poule’s van 5 om een plaats in de halve finale. En dat was niet altijd makkelijk om je te plaatsen voor de halve finale. Er moest flink gespeeld worden om zover te komen. Maar uiteindelijk bleken Nienke, Christof, Nolan en Collin dit wel te lukken Op tafel 3 en 4 was er ook behoorlijk wat strijd, en sommige rekenden zich al misschien te vroeg rijk. En dachten dat ze al in de halve finale zaten. Maar ook na het inleveren van het formulier werd alles duidelijk Pieter, Wouter, Pepijn en Dylan zaten bij de laatste vier.

De halve finale’s. Deze werden allemaal tegelijk gespeeld, en het publiek kan eigenlijk niet kiezen welke wedstrijd ze wilde zien. Want wat werd er goed gespeeld op alle tafels. Maar zoals na elke wedstrijd zijn er die verliezen en die winnen. Degene die won en zich dus plaatste voor de finale’s waren: Nolan, Collin, Pieter en Pepijn.

In de eerste finale liet onze nieuwe aanwinst Nolan zien dat we geen verkeerde keuze hebben gemaakt. Want Collin toch niet de minste speler, kwam in elke game net te kort. In de tweede finale stond Pieter ” de Diesel ” want na twee dagen spelen was hij nog niet moe, tegenover Pepijn ( ons aanstormende talent ). Op de training spelen ze ook wel eens tegen elkaar, dus Pieter wist dat hij het zwaar ging krijgen. Maar mogelijk door zijn jarenlange toernooi ervaring, wist Pieter op de juiste momenten de punten binnen te halen. En alhoewel Pepijn dicht bij kwam, was het toch Pieter die de partij won.

De uitslag
1e Nolan Schultz
2e Collin Jager

1e Pieter Rijnders
2e Pepijn van der Hoeven

Ronald