Verslag ranglijsttoernooi Hoorn C-licenties

Op zaterdag 21 oktober was het eerste ranglijst toernooi van dit jaar. We zijn weer begonnen! Naar het C-ranglijsttoernooi Arthur, Jesse en Marijn heen vergezeld door coach Matthijs. De ochtend begon met een poule en ja wat kan je daar allemaal over zeggen. Je speelt vier wedstrijden, je wint er 1 en wordt tweede! Dit is op zich best knap als je zo in het hoofdtoernooi komt zoals Jesse.

Arthur had zo iets van “wat doe ik hier zo vroeg?” en verloor gewoon zijn eerste wedstrijd., maar toch met twee winst partijen net zo ver als Jesse met een 2e plek. Voor Marijn was het even kijken waar hij staat tussen het geweld van de pupillen C. In zijn poule won hij zijn eerste wedstrijd, maar daar bleef het bij. Marijn werd hierdoor derde in de poule en kwam in het troosttoernooi terecht.

En dan de vervolgronden; Jesse speelde redelijk goed. Alleen in de vijfde set na een wissel van 5-2 wisselde Jesse niet alleen van tafelhelft, maar ook van forehand naar backhand. Opeens speelde Jesse 80% met zijn backhand, waar de bal ook kwam. Jesse was gewoon zijn forehand vergeten; die lag nog aan de kant van de tegenstander en die wist daar wel raad mee. Helaas kon Jesse de partij dan ook niet naar zich toe trekken.

Arthur kwam de eerste ronde door zonder te veel moeite, maar in de tweede ronde kwam hij tegen een noppenspeler en dan weet hij het niet meer zo goed. Dus einde van zijn toernooi. Arthur had zich nog wel iets bedacht, want er stond een winkel met tafeltennisspullen. Arthur kocht dan ook gelijk een noppenrubber. Maar als je er niet tegen kan spelen, kan je er dan wel mee spelen?

Marijn had het naar zijn zin in Hoorn, want de ene zege volgde de andere zege op. In de halve finale dacht hij een zware wedstrijd te krijgen tegen Nico van Combat. Binnen vijf minuten was deze wedstrijd echter voorbij; met 11- 3 11- 4 en nog een keer 11- 4 maakte Marijn snel een einde aan de halve finale. In de finale was er iemand van Olympia Enkhuizen gewoon te slim. Hij liet Marijn al het werk doen en de punten gingen naar Enkhuizen. Maar toch een mooi resultaat een tweede plek!

Nu kijken of we op zondag ook zo lang mogen blijven in Hoorn voor het B-toernooi. Ronald