Verslag ranglijsttoernooi Hoorn B-licenties

Op zondag 22-10-06 was er in Hoorn het B-ranglijstoernooi. Hier kwamen we heen met 5 auto’s vol spelers en begeleiders. In de zaal van Disnierats speelden Sjoerd, Marnix en Roelof. Het eerste toernooitje voor Roelof. Hij heeft er veel geleerd, maar kon nog niet een wedstrijd naar zijn hand zetten, maar de volgende keer beter.

Marnix en Sjoerd kwamen allebei in de hoofdronde. Marnix verloor net aan in de vijfde game en lag er in de eerste ronde uit. Sjoerd haalde alles uit de kast en won de eerste ronde. In de tweede ronde kwam hij tegen Bas van Phoenix net iets te kort, maar toch een goed resultaat.

Dan 5 km verder staat er een grote sporthal. Hier kwamen de overige spelers aan bod. Rick en Colin hebben nog wat moeite om na hun goede jaar bij de welpen deze lijn door te zetten bij de pupillen. Het is gewoon opnieuw beginnen en weer door gaan en dan komt het vanzelf weer goed, want de aansluiting met de pupillen hebben jullie zo te pakken.

Bij de meisjes is die aansluiting al goed zichbaar, want Nanette en Romy haalden de hoofdronde en wisten het de tegenstanders moeilijk te maken. Nog een beetje meer ervaring dames en dan slaan jullie de tegenstander ook weer van tafel. Gwen liet zien dat ze als welp bij de pupillen best al aardig mee kan. Ze moet alleen nog leren niet alles zelf te willen doen. Helaas kwam ze in de troostronde, war ze de 1e ronde een prima partij neerzette en vrij Eenvoudig kon winnen van een meisje, waar ze de laatste keer geen schijn van kans tegen had. In de kwartfinale speelde ze ook prima, maar de ervaring van een 2e jaarspupil brak haar net op. Gwen; met dit soort spel kom je de volgende keer wel in de hoofdronde!.

Dan het vuurwerk van de junioren, want met Han, Ernst en Matthijs kan je toch spreken van vuurwerk Han laat zien wat hij kan en moet nog in de eerste partij even los komen, maar na zijn verliespartij zet hij alles weer goed in zijn poule en wordt eerste. Matthijs laat zien dat hij een goed seizoen heeft en niet echt weet wat verliezen is, want met drie winstpartijen wordt ook hij eerste in zijn poule en dan Ernst; voor dat hij gaat spelen kijkt hij om zich heen, waar is zijn coach? Stevie kwam een uurtje te laat en dit heeft tot gevolg dat Ronald de coaching over moet nemen.. Dit kost Eernst wel een pannenkoek.en de partij in de eerste wedstrijd. Maar daar komt hij binnen de coach van Ernst en vanaf dat moment laat Ernst zien wat hij kan en ook haalt hij ze eerste plaats in de poule!

In de vervolgronde gebeurt er weinig. Ze winnen alle drie hun eerste potje dus door richting de laatste 16. Hier vinden Han en Ernst een lastige tegenstander voor ze. Han weet na een 2 -0 achterstand toch nog te knokken naar een 2-2 en de vijfde game is het net te lang voor Han. Hij verliest maar kan toch tevreden zijn. Ook Ernst heeft het moeilijk en moet in Youri van HBC zijn meerdere erkennen en kan aan de kant toe kijken hoe Matthijs speelt. Hij wint met schuiven ( waar heeft hij dat geleerd?) van zijn tegenstander dus naar de laatste 8. Hier komt hij een verdediger tegen die echt alles tegen houdt. Matthijs moet geduld hebben en conditie, want in de vijfde set en na bijna 30 min komen er matchpoints in zicht. Zou het lukken? De ene spinbal volgt en dan kapt de tegenstander lekker terug en zo gaan we nog een aantal keer door, en ja de aanvaller wint. Matthijs laat iedereen schrikken want hij komt bij de laatste 4! Dit heeft tot gevolg dat we nog langer blijven, maar ook goed nieuws. Matthijs plaatst zich hierdoor in ieder geval voor de landelijke meerkampen! In de halve finale is Matthijs te moe om echt de tegenstander het moeilijk te maken; hij kan het tempo van zijn tegenstander nauwelijks volgen. Maar hij geeft niet op en sleept er nog een game uit. De finale zat er echter niet meer in. om de finale te halen. Ondanks dat mag hij dik tevreden zijn met dit resultaat net zoals wij. Ronald