Verslag ranglijst toernoooi Assen, de 100e beker is binnen!

We hebben er 100!!! Ja, op zaterdag 9 december om ongeveer 17.30 uur kwam Steeds Hoger/TSB op de grens van 100 bekers. Han Geluk (what’s in a name?) sloeg deze naar Steeds Hoger/TSB. Het was wel een tweede plaats, maar daar over straks meer. In ieder geval: jullie hebben het gehaald die 100 bekers dit jaar!

Hoe ging het in Assen? Op vrijdagavond ging er al een ploeg naar Eext om ons voor te breiden op het ranglijsttoernooi van zaterdag. Hier kwamen we met 10 spelers aan het begin van het toernooi.

We beginnen met de meisjes pupillen. Helaas kwamen al onze troeven in de troostronde. Dat is nog niet zo erg zou je zeggen, maar als ze dan een voor een van dezelfde verliezen. Ja, dan is het zuur. We hadden een tegenstander, die van al onze drie dames wint, genaamd Anissa. Eerst was Gwen het slachtoffer, daarna ging Romy ten onder en als laatste kwam Nanette ook niet verder dan te zeggen; “gefeliciteerd”. Nou dames, van wie willen jullie volgende keer allemaal winnen?

Dan de jongens. Bij de pupillen mochten er drie mee doen. Colin kwam in de hoofdronde en haalde hier een tweede ronde; dan zie je toch dat hij het snel oppakt, wie weet zit er nog wat leuks in volgende week bij de meerkampen. Rick en Sjoerd kwamen in de troostronde. Rick blijft even stilstaan op dit moment, maar dat komt wel goed. Sjoerd laat zien dat ze rekening met hem moeten houden, want Sjoerd komt er aan NTTB!

Bij de kadetten was het voor Eric zijn eerste B-toernooi en wat hem bij zijn oude club niet lukte, lukt bij ons wel. Na het behalen van zijn B-licentie op het vorige toernooi haalde Eric gewoon de hoofdronde. Helaas strandde hij in de derde ronde tegen een oud-clubgenoot. Bij de junioren was Matthijs iets te snel aangebrand ook al haalde hij de hoofdronde. Hij kwam minder ver dan in Hoorn. Door zijn boosheid over een scheidsrechter was zijn toernooi al verpest en hij bleef te boos om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dus helaas een eerste ronde. Ernst blijkt alleen goed te spelen als Stephen de coaching verzorgt, maar dit keer moest hij naar Ronald luisteren. Dit ging zo goed dat de hoofdronde behaald werd. Ernst volgende week is je coach er weer dus dan verwachten we een goed resultaat!

Tenslotte Han; hij kwam, zag en overwon.bijna. In de poule had hij het wel zwaar. Er stond een keer 11 -1 voor de tegenstander op het bord, maar Han laat zien, dat hij zich helemaal thuis voelt en dat hij veel kan dat wisten wij al. Nu weet iedereen het, want het was een lange dag. Op het einde van de dag kwam de finale in zicht. Zou hij zijn A-licentie gaan halen? Nee net niet; met een 11 -9 in de vijfde game ging de winst naar Martijn Hurkmans van NOAD. Han was dus tweede, waar hij na afloop dik tevreden over was. Han toonde zich een echte sportman en feliciteerde Martijn met zijn overwinning.

Op zondag was er het C-toernooi en ook hier waren we met een aantal spelers. Er kwam een nieuwe ploeg in Eext op zaterdag om te overnachten en zich helemaal te geven op zondag.

Bij de jongens junioren was Arthur een lichte favoriet, maar hij kwam met moeite door in de poule naar de hoofdronde. In de eerste ronde liet hij toch zien dat hij toch als favoriet gezien mocht worden, dus op naar ronde twee. Hier kwam hij iemand tegen die hij liever niet heeft om tegen te spelen; een verdediger dus de kansen lagen niet zo goed meer en na afloop van de wedstrijd was de droom op een B-licentie ook weer een toernooi verder. In Nijmegen is Arthur er weer, wie weet haalt hij danz ijn B-licentie? Jesse kwam uit bij de kadetten en na een tijdje laat hij zien dat hij toch ook iemand is die een paar rondes hoofdtoernooi kan spelen. Dit deed hij ook dan met een coach die zelf ook wel weet hoe het moet, want zijn coach was Han Geluk. Gribnau van TOGB bleek echter net te sterk, ook al was het een na laatste punt wel heel mooi.

Michiel deed na een kleine pauze weer volop mee, maar de tegenstander heeft geen pauze gehad dus je moet nog harder werken om ze weer voorbij te gaan. Maar goed een kwartfinale in het troosttoernooi; je mag tevreden zijn. Dan Marijn; iedereen weet zijn bijnaam, maar kent ook iedereen Marijn, want in Hoorn was hij C en in Berkel D en in Assen weer C (!?!). Hij haalde zelfs de hoofdronde dus mag hij in Nijmegen dan weer bij de C mee doen..dat zien we daar wel. Tenslotte onze troeven voor die dag; Benjamin en Marnix. Voor Benjamin was het heel wat. Hij haalde zelfs de hoofdronde en dat is goed omdat hij volgend jaar nog welp is en dan kan hij samen met Sjoerd mooie dingen laten zien. De tegenstanders zijn al gewaarschuwd! Marnix dacht dat er bij Assen een vliegveld was want hij stond achter de tafel elke keer maar vliegtuigen binnen te halen. Ook al speelde je niet echt goed, je komt in de kwartfinale. Daar had je een zeer goede kans om te winnen als je maar goed blijft opletten en geen vliegtuig binnenhaalt, want een finale plaats zat er zeker in. Maar voor iedereen, de 747 is goed geland dankzij Marnix!
Ronald