Verslag ranglijst toernooi Assen

Dit weekend waren we in Assen, voor het ranglijst B en C toernooi. Omdat Assen niet naast de deur is verbleven we in de hondelhoeve in Eext. Op zaterdag kwam alleen Nanette in actie als B speelster, en na een zeer slechte eerste wedstrijd, kwam ze toch nog op gang en haalde zelfs de hoofdronde. In de eerste ronde gaf ze zelf aan zonder coach te willen spelen. En ze liet haar tegenstander die wel een coach had totaal kansloos. Na deze wedstrijd wilde ze in de tweede ronde het met de hulp van Stephan doen. En op zich speelde ze haar beste wedstrijd van de dag. Maar in de vierde game ging Nanette voor de aansluiting in de game om weer terug te komen in de wedstrijd. Maar in de rally ging Nanette door haar knie en was het einde wedstrijd. Dat was jammer want ze had het gevoel dat ze de wedstrijd onder controle kreeg.

Op de zondag kwamen er meer spelers in actie. Bij de jongens junioren was Mayzar van plan om toch iets te laten zien vandaag, alleen viel zijn plan weer in het water en kwam hij niet verder dan de eerste ronde in het troosttoernooi. Thomas was ook weer mee, en bij de kadetten liet hij best wel zien dat hij in het hoofdtoernooi thuis hoort. Hij had alleen de pech dat hij in de eerste ronde een zeer goede tegenstander tegenkwam.

Bij de pupillen hadden we Pieter. En hij haalde door goed spel in de poule wedstrijden de hoofdronde. Ook hier in begon hij goed, hij kwam op een 2 – 0 voorsprong, maar toen verloor hij nog met 3- 2. Alleen Pieter verloor eigenlijk meer van zichzelf dan van de tegenstander. Want hij ging te verkrampt spelen.

Bij de welpen hadden we naast Collin ook Alain weer vandaag. Deze twee heren kwamen alle twee in de hoofdronde. Ook werd hier de eerste ronde overleefd, en toen in de kwartfinale moesten deze twee topspelers tegen elkaar. Collin kon de wedstrijd met pijn en moeite en na een flinke strijd in de vijfde game met 12 – 10 binnen halen. Dus Alain lag er uit, en Collin zat in de halve finale. Dat de kwartfinale sterker was dan de halve finale bleek al snel want in 5 minuten stond Collin al met 2 – 0 voor. De derde game werd ook binnen gehaald, alleen duurde dat iets langer. Dus hij zat in de finale. Daarin moest hij zich in vier game’s zich gewonnen geven. Al waren de eerste drie game’s van een zeer goed niveau en het verschil lag hem in een of twee kleine foutjes. Dus een mooie tweede plek, en weer een ervaring rijker.

Ronald