VERSLAG OOIEVAARSBOKAAL HTTV-070 – VVV , 8 JANUARI 2015

20150108_222830

In januari 2015 wordt er voor de tiende keer gestreden om de Ooievaarsbokaal. Na de fusie tussen Steeds Hoger/TSB en Wibats is dit het eerste evenement dat wordt georganiseerd door HTTV-070. Evenals in voorgaande jaren werden VVV, Salamanders en Pingwins uitgenodigd om in de Zuidlarenstraat te komen spelen en zij gaven direct aan dat ze weer met 5 teams zouden verschijnen.
De eerste wedstrijd werd gespeeld op donderdag 8 januari met VVV als gastvereniging. Beide verenigingen waren compleet met 15 spelers, dus dat leverde geen zorgen op voor de organisatie.
Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

HTTV-070 1 – VVV 1: 8-2. VVV had voormalig Wibatslid Frank Luyckx opgesteld, dus dat leverde een weerzien na lange tijd op voor enkele oudere leden (waaronder ondergetekende). Frank begon met een zege in 5 games op Leo van Zijl en Stefan van Bijnen volgde zijn voorbeeld tegen Ron Zandhuis. Stephen Gan zette HTTV echter weer op het goede spoor door Vally Karagantcheff in 3 games te kloppen en toen ook het dubbel overtuigend werd gewonnen was de stand weer gelijk. Ron won vervolgens in 4 spannende games (o.a. 2 x 15-13) van Frank en Leo deed hetzelfde tegen Vally. Blijkbaar werd het vertrouwen bij de HTTV-ers steeds groter, want ook de laatste 4 partijen werden gewonnen, waarbij alleen Stefan nog een game wist af te snoepen van Leo.

HTTV-070 2 – VVV 2: 8-2. Anders dan de uitslag doet vermoeden was er wel degelijk sprake van een zeer spannende strijd, want er werden 5 partijen in 4 games beslist en de andere 5 vergden de volle 5 games. Hans Vierling opende sterk door Jaap Dekkers te kloppen, waarna Albert de Jong hetzelfde deed tegen Simon Schouten. Ching Chung Lam zette HTTV op 3-0 tegen Shahab Davoudi. Het dubbel werd in 5 games een prooi voor VVV, maar daarna gingen er 5 partijen telkens nipt naar HTTV. Zeer spannend was de partij tussen Albert en Shahab: 15-13 in de 5e game en Lam zette tegen Simon in de 4e game zelfs een 17-15 score op het bord. De laatste partij was ook een thriller en leverde VVV het tweede punt op: Simon klopte Hans met 13-15 in de 5e game. Het was dan ook geen wonder dat de strijd op deze tafel pas kort voor half één gestreden was.
HTTV-070 3 – VVV 3: 5-5. Ook op deze tafel verscheen VVV met een voormalige speler van Wibats: Paul Bakker Schut, die destijds ook bekend was door zijn deelname aan diverse quizprogramma’s op tv. De strijd brandde direct los met 3 partijen in 5 games. Henk Engbersen begon met een zege op Robin Pay, maar de 80-jarige Anton Vaassen kwam nipt tekort tegen Borzoo Nabet. Rob van Soest verloor eveneens met klein verschil van de al genoemde Paul en ook het dubbel ging naar VVV. Anton verkleinde het verschil tegen Robin, maar zeges van Paul tegen Henk en Borzoo tegen Rob zetten VVV op een vrij riante 2-5 voorsprong. HTTV gaf het echter nog niet op, want Anton pakte tegen Paul zijn tweede zege en Rob pakte ook een punt door Robin in 5 games te kloppen. Het laatste woord was aan Henk, die Borzoo opzij zette en zo alsnog een gelijkspel veilig stelde.

HTTV-070 4 – VVV 4: 7-3. Op tafel 4 debuteerde Ali Demir voor HTTV, nadat hij de afgelopen maanden vele oefenpotjes had gespeeld tegen clubgenoten. Het was echter Aad van Schie die het eerste punt scoorde tegen Nicole Ginder, voordat Ali zeer knap terug kwam van een 0-2 achterstand tegen Mart van ‘t Walderveen. Hij besliste de 5e game met 13-11 in zijn voordeel. Ben Spaans lukte dat bijna ook tegen de sterke Ronald van Lingen, maar redde het met 9-11 in de 5e game net niet. Het dubbel ging weer naar HTTV, waarna Ali zijn tweede zege boekte tegen Nicole. In het vervolg van de wedstrijd toonde Ronald aan dat hij de beste speler op deze tafel was door ongeslagen te blijven, maar de andere punten gingen allemaal naar HTTV. Aad moest er in de laatste wedstrijd nog wel hard voor knokken tegen Mark, maar ondanks een met 2-11 verloren 3e game won hij in 5 games.

HTTV-070 5 – VVV 5: 8-2. VVV trad aan met een vader en dochter: Peter en Yvette van der Velde en daarnaast Jan Willem Smits. Peter begon goed door in 4 spannende games van Chris van der Zon te winnen, maar Ron Kranenburg maakte overtuigend gelijk tegen Jan Willem. Quirijn Stempher klopte daarna Yvette, die na een koude start net geen 4e game kon afdwingen. Ook het dubbel leverde een punt op voor HTTV, waarna Peter zijn tweede punt scoorde door Ron in 3 spannende games te kloppen. Vervolgens was het weer de beurt aan HTTV, want Chris won van Yvette en Quirijn bleek te sterk voor Jan Willem. De laatste drie partijen gingen ook naar HTTV, waarbij Quirijn in 4 nipte games (waarvan de laatste 2 met 12-10) Peter zijn enige nederlaag bezorgde. Op deze tafel eindigden 6 wedstrijden al na 3 games en de overige 4 leverden alleen nog een 4e game op, zodat het niet zo vreemd was dat het veel sneller voorbij was dan op de andere tafels.
Na het optellen van alle scores leverde dit een flinke 36-14 zege op voor HTTV-070, dus we kunnen met recht spreken van een goede start voor de nieuwe vereniging. Op basis van de ratings van de diverse spelers was de verwachting dat het dichter bij elkaar zou liggen, maar onze spelers staken blijkbaar in een goede vorm en geflatteerd was het niet, want in de 15 partijen die in 5 games beslist werden was de score 7-8 voor VVV.

De Ooievaarsbokaal wordt vervolgd met de wedstrijden op dinsdag 13 januari tegen Salamanders en op donderdag 22 januari tegen Pingwins. We verwachten dat het dan moeilijker gaat worden voor de HTTV-ers, maar we zullen er alles aan doen om ook die wedstrijden tot een goed einde te brengen. Salamanders won de bokaal de laatste 5 jaar en daarvoor waren de Pingwins 4 maal succesvol, dus wordt het tijd dat er een nieuwe naam op de wisseltrofee komt te staan. Wat zou het leuk zijn als dat HTTV-070 zou lukken binnen een maand na oprichting van de fusievereniging!

Foto’s

Quirijn Stempher