VERSLAG OOIEVAARSBOKAAL HTTV-070 – SALAMANDERS, 13 JANUARI 2015

20150113_233459

De tweede wedstrijd om de Ooievaarsbokaal 2015 werd gespeeld op dinsdag 13 januari. Gastvereniging was ditmaal Salamanders, die de bokaal inmiddels 5 keer op rij heeft gewonnen. Een mooie uitdaging dus voor de spelers van HTTV-070.
Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

HTTV-070 1 – Salamanders 1: 8-2. HTTV had het 2e team voor de voorjaarscompetitie opgesteld, terwijl Salamanders met een gelegenheidsformatie kwam. Stephen Gan klopte eerst verdediger Koos Aardoom in 4 games, waarna Arthur Gieles ondanks een 0-2 achterstand nog net van John Klappers wist te winnen. Precies hetzelfde gebeurde er in de 3e partij, want Ton van Amerongen pakte na 0-2 ook de zege op Ivo van Middelkoop. HTTV liep via het dubbel uit naar 4-0 en in het vervolg van de wedstrijd was het alleen Stephen die het eerst niet kon bolwerken tegen Ivo en in de laatste partij zelfs vrij kansloos bleek tegen John. Arthur en Ton bleven daarentegen knap ongeslagen en scoorden daarmee veel nuttige punten voor HTTV.

HTTV-070 2 – Salamanders 2: 7-3. Voor HTTV was de opstelling hetzelfde als tegen VVV en opnieuw was de start sterk. Hans Vierling zette eerst Rob Stolk aan de kant, waarna Albert de Jong een zeer spannende strijd tegen de jeugdige Mitch Wittenberg met 12-10 in de 5e in zijn voordeel besliste. Ching Chung Lam kwam vervolgens niet in de problemen tegen onze nieuwe shirtleverancier Frans Meurs. Salamanders deed iets terug in het dubbel, maar daarna won Albert gemakkelijk van Rob en Hans in 3 spannende games van Frans. Lam verloor helaas zijn laatste 2 partijen van Mitch en Rob, maar Albert en Hans bleven allebei ongeslagen. Ze hadden echter wel 5 games nodig, waarbij Albert Frans klopte en Hans tegen Mitch als derde speler van HTTV een 0-2 achterstand te boven kwam.
HTTV-070 3 – Salamanders 3: 7-3. Op papier waren de krachtsverschillen tussen de 6 spelers op deze tafel klein en het was dan ook niet vreemd dat het direct erg spannend werd tussen Rob van Soest en de jeugdige Rick Boek. Rick stond 2-1 achter, maar won de 4e game met 14-16 en stoomde met 6-11 door naar de zege. Klaas Dijkstra, de nieuwe voorzitter van Salamanders, bracht zijn team op 0-2 door Jolanda Buijze eveneens in 5 games te kloppen. Patrick Diot deed iets terug voor HTTV door vrij simpel van Rob Joosten te winnen en na het dubbel was het weer gelijk: 2-2. Jolanda versloeg Rick in 5 spannende games, maar verloor wel haar laatste partij van Rob Joosten. De overige partijen gingen allemaal naar HTTV, waardoor Patrick knap ongeslagen bleef. Bij Salamanders ging het onderling gelijk op, want alle drie de spelers waren goed voor 1 zege.
HTTV-070 4 – Salamanders 4: 4-6. Salamanders trad aan met drie spelers uit de duocompetitie, waaronder voormalig Wibatslid Ruud Hazenboom. Op deze tafel ontspon zich een onvervalste titanenstrijd. Ruud begon met een zege in 4 games op Aad van Schie, met een 2e game in 15-17. Daarna verspeelde Chris van der Zon 3 matchpoints tegen Menno Kerklaan; het werd 10-12 in de 5e game. Vanaf dat moment gingen de punten om en om. Ben Spaans klopte Eric Delacour, maar HTTV verspeelde in het dubbel een 2-0 voorsprong. Chris wist Ruud te kloppen, maar Aad redde het net niet tegen Eric. Er waren toen 6 partijen gespeeld, waarvan 5 in 5 games en aangezien tafel 5 al klaar was werd er verder gespeeld op 2 tafels. Ben wist Menno in 5 games te verslaan, terwijl Eric ook 5 games nodig had om van Chris te winnen. Daarna boekte Ben in 3 games tegen Ruud zijn derde zege, terwijl Menno en Aad voor de 8e partij in 5 games zorgden. Helaas bleef Aad met lege handen achter.

HTTV-070 5 – Salamanders 5: 5-5. Salamanders had twee ervaren spelers en een recreante opgesteld en het krachtsverschil binnen het team was groot. Voor Peggy van Zundert was het duidelijk wennen tegen ervaren competitiespelers, maar door veel te spelen kan ze zich ongetwijfeld flink verbeteren. Ruud Gram had een koude start tegen Rob Hage, kwam goed terug maar verloor in 4 games. Daarna gaf Hans Ouwejan Lenie Heijnen behoorlijk partij, maar wist er net geen 5e game uit te slepen. Quirijn Stempher klopte Peggy en HTTV bracht de stand na een goed gespeeld dubbel op 2-2. Hierna bleek Rob veel te sterk voor Hans, want hij gunde hem slechts 8 punten in 3 games. Hans revancheerde zich later echter prima door tegen Peggy ook maar 8 punten te verspelen. Quirijn wist zijn zoveelste ontmoeting tegen Lenie ditmaal niet in winst om te zetten, maar boekte wel een knappe zege op Rob. Lenie bleef ongeslagen door ook van Ruud te winnen, zodat de punten eerlijk werden verdeeld.
De totaalscore voor deze avond was 31-19 voor HTTV-070, waarmee Salamanders op overtuigende wijze werd onttroond. De prima resultaten op de eerste 3 tafels hebben daarbij de doorslag gegeven en op tafel 4 en 5 bleef HTTV goed overeind tegen op papier iets sterkere tegenstanders. De avond verliep weer in een gezellige sfeer en doordat de 4e teams van beide verenigingen op 2 tafels gingen spelen waren we ditmaal net voor 12 uur klaar.
De laatste wedstrijd om de Ooievaarsbokaal vindt plaats op donderdag 22 januari en dan zal Pingwins te gast zijn in de Zuidlarenstraat. HTTV-070 heeft na de zeges tegen VVV en Salamanders de kans om iets te presteren wat Wibats nooit gelukt is, namelijk beslag leggen op de Ooievaarsbokaal door alle wedstrijden te winnen. Pingwins zal daar ongetwijfeld een stokje voor willen steken en op gelijke hoogte proberen te komen met Salamanders door ook voor de 5e keer de bokaal voor zich op te eisen. We zijn benieuwd wie in dit beslissende duel aan het langste eind gaat trekken!

Foto’s

Quirijn Stempher