VERSLAG OOIEVAARSBOKAAL HTTV-070 – PINGWINS, 22 JANUARI 2015

20150122_231336

De derde en laatste wedstrijd om de Ooievaarsbokaal 2015 werd gespeeld op donderdag 22 januari. Het was een duel tussen HTTV-070 en Pingwins. Omdat HTTV-070 de eerste twee wedstrijden al gewonnen had, zou deze avond de beslissing gaan brengen over de winnaar van de bokaal.

Een overzicht van de gespeelde wedstrijden:

HTTV-070 1 – Pingwins 1: 8-2. In het team van HTTV werd Ron Zandhuis door Ton van Amerongen vervangen en dat maakte het toch al vrij sterke team er niet zwakker op. Ton begon direct met winst op Stefan Boeters, maar Ton van Breugel maakte gelijk tegen Arthur Gieles. Leo van Zijl zette HTTV weer op voorsprong door Rob Oort te kloppen en ook het dubbel ging naar HTTV. De thuisspelende heren lieten er vervolgens geen gras over groeien, want de volgende 5 partijen werden allemaal gewonnen, waarbij alleen Rob een game af wist te snoepen van Ton. De laatste wedstrijd was de enige die in 5 games beslist werd en het was Ton van Breugel die nipt aan het langste eind trok tegen zijn naamgenoot Ton van Amerongen, waarmee hij het tweede punt voor Pingwins scoorde.

HTTV-070 2 – Pingwins 2: 9-1. HTTV speelde in dezelfde opstelling als tegen VVV en Salamanders, waarvan met 8-2 en 7-3 werd gewonnen. Hans Vierling begon weer prima met een zege op Carlos Wolff en Albert de Jong volgde zijn voorbeeld tegen Andrew Brady. Chin Chung Lam verloor de eerste 2 games van Felix Kramer, maar kwam sterk terug en besliste de 5e game met 11-9 in zijn voordeel. Het dubbel leverde het vierde punt op voor HTTV en vier partijen later stond het zelfs 8-0. Daarna slaagde Carlos er in om de eer te redden tegen Lam, maar hij moest daarvoor wel diep gaan: 12-14 in de 5e game. In de laatste wedstrijd (met veel toeschouwers omdat er op de andere tafels niet meer werd gespeeld) moest Hans na een 2-0 voorsprong tegen Andrew toch nog een 5e game toestaan, maar na een sterke eindsprint bracht hij met 11-8 het negende punt voor HTTV op het scorebord.

HTTV-070 3 – Pingwins 3: 3-7. Team 3 van Pingwins was gemiddeld genomen niet zwakker dan team 2, terwijl er bij HTTV wel een duidelijk verschil was. De Chinese spelers Yuen Fat Leung en Yan Biu Cheng zetten Pingwins direct op een 0-2 voorsprong door respectievelijk Henk Engbersen en Patrick Diot in 4 games te kloppen. Patrick moest de 2e game zelfs met 0-11 inleveren, maar pakte de 3e nog wel . Rob van Soest wist tegen Johan Govers alleen de 1e game te winnen, maar HTTV vocht zich terug via een zege in het dubbel en kwam op 2-3 na een overtuigende zege van Patrick op Yuen Fat Leung. In het vervolg van de wedstrijd bewezen de spelers van Pingwins duidelijk sterker te zijn, met uitzondering van Yuen Fat Leung die het ook niet redde tegen Rob. Zowel Johan als Yan Biu Cheng maakten hun sterke reputatie waar door elk 3 punten te scoren voor Pingwins.

HTTV-070 4 – Pingwins 4: 7-3. Bij Pingwins zat er met een naar de 3e klasse gepromoveerde speler en twee 6e klassers op papier veel verschil tussen de spelers. Topman Clemens van Wijk begon dan ook sterk door Aad van Schie overtuigend te kloppen, maar Ben Spaans maakte gelijk na een wisselvallige 3-2 zege op de Chinese dame Limin Wang. Quirijn Stempher kreeg ditmaal totaal geen vat op het spel van Dick van Gilst en Pingwins breidde de voorsprong uit naar 1-3 via het dubbel. Daarna zorgde Ben echter voor een grote verrassing door Clemens in 3 games te verslaan en Aad bracht de stand op 3-3, al had hij wel 5 games nodig tegen Dick. HTTV had ineens te smaak te pakken en won ook de twee volgende partijen, maar daarna verloor Quirijn de eerste 2 games kansloos van Clemens. Hij kwam terug door de volgende 2 games nipt te winnen en uiteindelijk maakte hij de partij uit met 11-9 via een gelukkig netballetje. Aad zorgde vervolgens voor het zevende punt tegen Limin Wang.

HTTV-070 5 – Pingwins 5: 5-5. Pingwins was voor deze gelegenheid met 4 spelers gekomen, waarbij de Chinese dames Paulin Cheng en Ying Ping Leung elkaar afwisselden en ook samen dubbelden. Het wedstrijdformulier vermeldt overigens niet wie wanneer in actie kwam. De eerste partij was direct erg spannend, want Hans Koot klopte namens HTTV zijn naamgenoot Hans de Bruin met 12-10 in de 5e game. Steven van Looveren maakte echter gelijk door simpel te winnen van Frans Au en Theo Bakker kwam tekort tegen één van de Chinese dames. Die dames beslisten ook het dubbel in hun voordeel met 13-15 in de 5e game, ondanks een 2-0 voorsprong voor HTTV. Frans deed wat terug voor HTTV door Hans de Bruin te kloppen en Hans Koot zorgde voor 3-3 via winst op een Chinese dame. In het vervolg werden de punten eerlijk verdeeld en bleek dat 7e klasser Theo voor deze 6e klassers een maatje te klein was, terwijl Hans Koot na winst op Steven ongeslagen bleef.

In totaal leverde dit een eindstand op van 32-18 voor HTTV-070, dat daarmee de derde ruime zege boekte na 36-14 tegen VVV en 31-19 tegen Salamanders. De tiende editie van de Ooievaarsbokaal ging dus voor de eerste keer naar de organiserende vereniging, want het was ook Wibats nooit gelukt om alle drie de wedstrijden te winnen. Wat een succesvolle start voor het pas gefuseerde HTTV-070, waarvan de meeste spelers voor het eerst in het nieuwe clubtenue speelden. Kort voor 12 uur kon Quirijn de Ooievaarsbokaal onder luid applaus aan voorzitter Aad overhandigen.

Wat mij betreft kunnen we weer terugkijken op drie geslaagde avonden en mijn dank gaat uit naar alle spelers die hieraan hebben bijgedragen en met name naar Vally Karagantcheff, Ivo van Middelkoop en Arnold van Dijk, die namens VVV, Salamanders en Pingwins vijf teams op de been hebben gebracht om naar de Zuidlarenstraat te komen. Arnold speelde zelf niet mee, maar was wel de hele avond aanwezig om de wedstrijden op de voet te volgen. We hopen volgend jaar voor de elfde keer om de Ooievaarsbokaal te kunnen strijden!

Foto’s

Quirijn Stempher