Verslag NK-A Collin Jager

COLLIN HAALT GOUD (DUBBEL) EN ZILVER (ENKEL) OP HET NJK-A

Eindelijk was daar de dag voor Collin: de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. Om zeker te zijn van een inspeeltafel, wou Collin graag al om 8.30 uur aanwezig zijn (een paar uur later hoefde hij pas te spelen). Nadat dubbelpartner Roel Bogie (ttv Nijmegen) ook binnen was en er even wat afspraken waren gemaakt over de te spelen dubbel, mochten ze om 10.40 uur meteen de halve finale dubbelspel spelen tegen Tim Hageraats (Amsterdam ’78) en Jip Vree (SVE). Dat werd een 3-0 overwinnnen voor Collin en Roel (de respectievelijke nrs. 2 en 1 van de nationale ranglijst). De tegenstanders werden 7 punten gegund.

Om half twaalf begon voor Collin de groepsfase in het enkelspel. Helaas was de 5-kamp veranderd in een 3-kamp, omdat de nrs. 1 en 4 van het D-welpentoernooi de dag ervoor niet kwamen opdagen. Goed, Collin moest als eerste tegen Alexander Smidt van VTV. Nu konden we echt zien hoe het zat met Collin zijn scherpte. Dat zat gelukkig wel goed. Hij won in 3-en (11-0/11-3 en 11-7) van Alexander.

Nadat Sander van Buul (ttv Hilversum) ook had gewonnen van Alexander (met wat meer moeite) moesten Collin en Sander uitmaken wie de nr 1 van de poule zou worden, en zo Roel zouden ontlopen in de halve finale. Het werd een mooie partij, waarbij Collin scherp en fanatiek stond te spelen en de partij won in 3-en.

Goed, nu begon het bekende lange wachten en maar hopen dat Collin hierdoor zijn scherpte niet zou verliezen.

Om 15.00 uur begon de halve finale enkelspel tegen een bekende, namelijk Elwin Huiden (ttv Salamanders). Het werd bijelkaar toch een wat moeizame partij voor Collin. Elwin was vlijmscherp en Collin iets minder. Nadat Elwin de 1e game vrij gemakkelijk naar zich had toegetrokken met 4-11, werd Collin steeds wat scherper en legde iets meer power in zijn spel dan Elwin. De volgende 2 games haalde Collin naar zich toe (11-6 en 11-7), met mooie rallies over en weer. De 4e game ging met 8-11 naar Elwin. In de 5e game was het snel 2-5 voor Elwin. Collin vocht zich goed terug en na een gelijk opgaande strijd (van 6-6 naar 8-8) nam Ronald op 9-8 een time-out. Deze pakte heel goed uit want het werd uiteindelijk 11-8 voor Collin.

De finale dubbelspel stond direct daarna op het programma. Collin en Roel moesten tegen Elwin en Sander. Collin en Roel wonnen de finale met 3-0, waarbij het in de 2e game nog even echt spannend werd, want na een 8-10 achterstand werd het alsnog 13-11.

De finale enkelspel tegen Roel was tot en met het begin van de 4e game een spannende wedstrijd. Collin had wellicht in de eerste 2 games meteen iets fanatieker moeten zijn, want hij verloor met 9-11 en 8-11. Collin kon Roel goed volgen en werd steeds wat sterker. In de 3e game resulteerde dit in een winst voor Collin (en het enige gameverlies voor Roel deze dag) van 11-8. In de 4e game was er bij de stand 1-2 een discutabel punt. Volgens vele aanwezigen had het 2-2 moeten zijn (het balletje vloog toch echt over de tafelrand), maar de scheidsrechter gaf 1-3 voor Roel. Na wat tegensputteren door Collin ging de wedstrijd door, maar verloor Collin de game met 6-11.

Collin, gefeliciteerd met de 1e plek bij het dubbelspel en de 2e plek bij het enkelspel en namens Collin de coach van Roel bedankt voor de coaching van het dubbelspel en natuurlijk Ronald bedankt voor de coaching van het enkelspel.

Ed