Verslag jongens welpen IYC Hasselt

Eindelijk begonnen zaterdag de wedstrijden in Hasselt, waar Olaf, Collin en Alain al lang naar hadden uitgekeken. Collin en Alain hadden (samen met Pieter) vorig jaar al meegedaan en nu konden ze zien of ze internationaal er inderdaad op vooruit waren gegaan. Voor Olaf was het zijn eerste internationale toernooi en een mooie graadmeter voor de nummer 2 van de welpen bij de NJK-A.

Teamtoernooi

De start was veelbelovend, namelijk 5-1 tegen TTLK uit België. Doordat ze in een poule van drie zaten, moest er nog één wedstrijd worden gespeeld. Dit werd een 1-5 verlies tegen Nord/Pas de Calais uit Frankrijk.

Door de behaalde 2e plek moesten ze zondag in groep A spelen om plek 1 t/m 14. Tegen het nederlandse team Vice Versa 51 (met de A-welpen Melvin Verschuren en Patrick Nieuwendijk) werd het 2-4. Achteraf bleek dat ze vooral in deze wedstrijd een belangrijk punt hebben laten liggen wat zeer negatief doorwerkte. Collin had de meeste kans gehad dit punt binnen te halen: hij stond op Patrick voor in games (2-1) en 10-6. Het werd uiteindelijk 12-14 en de 5e game werd met 10-12 verloren. Tegen Team Berlin 1 werd 3-3 gespeeld (Vice Versa 51 verloor hier met 1-5 van) en tegen de latere finalist Val de Marne 1 werd ook 3-3 gespeeld. Op onderling resultaat werd het de 4e plek.

De volgende dag moest er nog 1 wedstrijd worden gespeeld om plek 13/14 tegen Flash uit Nederland. Dat de jongens eigenlijk veel hoger hadden moeten spelen bleek uit deze wedstrijd: het werd 6 maal 3-0. Het blijft sport en het balletje kan net verkeerd vallen.

Individueel toernooi

Zaterdagmiddag werd er door de ongeveer 80 welpen begonnen met het individuele toernooi. Olaf was ingedeeld in de ongelofelijke sterke groep 1 met o.a. de latere finalisten Laurens Devos en Lou Demuth (een ongeveer 1 meter 80 lange welp). Olaf wist 1 partij te winnen en was zondag aangewezen op de kwalificatievoorrondes. Alain redde het ook niet in groep 17 ondanks heel scherp en goed spel. Hij wist twee wedstrijden te winnen, maar was ook aangewezen op de kwalificatievoorrondes. Idem gold voor Collin: 2 winstpartijen.

Zondagmiddag om half drie begonnen deze kwalificatievoorrondes. Verliezen was meteen klaar. Om in het hoofdtoernooi te komen moesten er drie wedstrijden worden gewonnen. Het lukte Alain helaas net niet, maar Olaf en Collin wel en stonden alsnog in het hoofdtoernooi. Collin kwam steeds beter in zijn spel en won zijn eerste wedstrijd. De volgende wedstrijd werd in vijfen verloren (10-12) en haalde hij de laatste 16 net niet. Ook Olaf werd steeds sterker en stond uiteindelijk in de kwartfinale, wederom tegen Laurens Devos. Hij verloor in 3en tegen een heel sterk spelende Devos, waarbij Olaf weinig vat kreeg op de service van Devos.

Opvallend was het aantal Nederlandse spelers die toen nog in de strijd waren: o.a. Jelle v.d. Brink en Roel Bogie. Opmerkelijk feit was dat Bogie met 0-3 van de tafel werd geveegd door een 8-jarig Pools jongentje. Die zondag hadden Olaf, Collin en Alain tezamen 32 wedstrijden gespeeld en moe maar voldaan vonden ze dat de leukste dag. Waren ze vooruitgegaan en kon Olaf internationaal meedoen: Ja.
Ed