Verslag jongens kadetten elite: Koen, Tim en Sjoerd bij IYC Hasselt

De eerstejaars jongens kadetten Koen, Tim en Sjoerd konden eindelijk weer eens op niveau tafeltennissen tegen sterke tegenstanders. Het betrof de kadetten elite klasse in Hasselt, 20 teams vanuit heel Europa. Maar dat viel niet altijd mee. In de eerste ronde waren de teams Rheinland (Duitsland) en Sparvagen 1 (Stockholm, Zweden) te sterk voor de jongens. Daarom bleef niets anders over dan te strijden voor plaats 13 tot 20.

De tweede ronde was daarom aanzienlijk spannender met een 4-2 tegen Ellerbek 2 (Duitsland) en een 3-3 tegen Sparvagen 2 (Zweden). Doordat Sjoerd nog 1 wedstrijd pakte tegen de provincie VAR, waren ze zeker van de tweede plaats en konden verder strijden om plaats 13 t/m 16.

De derde ronde was er verlies tegen Verstegn (Denemarken), maar winst tegen Ierland. Uiteindelijk 15de, dat is een goede uitgangspositie om volgend jaar te verbeteren.

Enkel toernooi

Koen was goed bezig op de eerste dag, werd tweede in zijn poule en zat direct in het hoofdtoernooi. Sjoerd zat in een zware poule en werd derde. De volgende dag kon hij zich echter revancheren en won het qualifierstoernooi voor de Q4 plaats, na drie gewonnen wedstrijden. Zodoende zat ook hij in het hoofdtoernooi. Tim vocht voor wat hij waard was, maar kon zich niet plaatsen voor het hoofdtoernooi. In het qualifiers toernooi werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld na een spannende wedstrijd.

In het hoofdtoernooi moest Sjoerd tegen een mede qualifier spelen, een jongen van team Berlijn en hij verloor deze wedstrijd met 2-3. Koen speelde tegen een sterke, grote en ervaren speler van de provincie Val-de-Mar, eentje met noppen en verloor overtuigend.

Met twee spelers in het enkel hoofdtoernooi en met een 15e plek heeft het team bewezen dat ze thuishoorde in deze kadetten elite klasse. Volgend jaar weer en dan met een jaar meer ervaring!
André